zuza0107 07.03.06, 11:25 kupiłam kawałek wołowin o nazwie j.w. z połowy zrobiłam bitki ale po 5 godz. duszenia nie były rewelacyjne. co zrobić z resztą?? co można zrobić z wołowiny??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paprotka-gd Re: a bitki rozbiłaś? ;)) 08.03.06, 02:14 Co to za wołowina skoro twarda jak podeszwa i w dodatku wcale nie tania a wręcz droga ? No ludzie trochę szacunku dla konsumenta , który płaci za wołowinę a nie za jakąś wyeksplatowaną krowę nie dającą już mleka to rzeżni z nią i na ladę polską jako odpad unijny . Chyba nic innego nie pozostaje jak tylko zmielić ,doprawić przyprawami , odstawić na czas najmniej 2 h ( przyprawy zmiękczają mięso ) i przesmażyć , podlać czym chcesz i poddusić , warto dodać cebuli , sos będzie smaczny na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
zuza0107 Re: a bitki rozbiłaś? ;)) 08.03.06, 08:19 no bitki robiłam to (chyba) logiczne że rozbiłam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Wolowina - Biała Pieczeń 08.03.06, 04:10 Sztukę mięs w sosie chrzanowym - będzie biaława. Odpowiedz Link Zgłoś