gundi 13.03.06, 14:30 Kochani, dostalam 8 malutkich przepiorek i nie mam pojecia jak je przygotowac aby byly smaczne i pachnace ? Prosze podzielcie sie swoim doswiadczeniem i przepisami na te "malenstwa" Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b_a_l_b_i_n_k_a Re: Przepiorki. 13.03.06, 14:32 Skarbie, nie mam przepisów, ale chcę tylko napisać, że cholernie Ci zazdroszczę tych przepiórek. Ech takie niskie instynkty się we mnie odezwały :-) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Przepiorki. 13.03.06, 14:41 Zdrowe sa? Tzn. byly... Nie zartuje: na takie ptactwo to trzeba chyba uwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Przepiorki. 13.03.06, 14:47 No one bedą chyba pieczone, a nie surowe... ;) A tak serio - mięso przepiórek jest b. chude. Aby nie wysuszyło się podczas pieczenia, należy owinąć tuszki słoniną lub boczkiem (plasterkami). Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Przepiorki. 13.03.06, 15:24 Wiem, ale mimo wszystko wolalabym nie przyrzadzac takiego ptactwa w obecnych czasach. Tym bardziej, ze autorka postu je dostala. A zrodlo pochodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś