Gość: kofi IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.10.01, 21:22 Od niedawna jestem fanka kawy, szczegolnie jej odmian deserowych typu kawa mrozona. Czy ktos moglby mi polecic "kawowe" miejsca w Wawie? Jakie kawiarnie/restauracje podaja pyszne kawy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rena Re: najlepsze IP: 10.130.129.* / *.acn.pl 14.10.01, 18:12 dla mnie najlepsza kawa latte (pyszne pieniste mleko) jest w silver screen. wczoraj odkrylam zas kawiarnie nescafe w streen & stroom na targowku. kawa pyszna- mialam probowac za kazdym razem inna, ale sprobowalam mrozona bananowa (ze zmiksowanym bananem) i... teraz zawsze biore bananowa :) a ze po 8 kawach daja czerwony kubek, to niedlugo juz bede miala:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: najlepsze IP: 217.8.161.* 16.10.01, 14:46 1. mala czarna -róg hożej i marszalkowskiej 2. tribecca - na rogu brackiej i chmielnej 3. tonic na marszałkowskiej prze pl.konstytucji 4. galeria mokotów - na parterze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helena Re: najlepsze IP: *.waw.cdp.pl 18.10.01, 14:57 Poszukaj sieci "Pozegnanie z Afryka" - jest min. w Bibliotece o obok Sadyba Best Mall. Kawy sa cudowne - moja ulubiona to mocna, gorzka i aromatyczna cynamonowa :-)))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vikcia Re: najlepsze IP: *.pl 23.10.01, 16:24 Zgadzam się z poprzedniczką- kawa w Pożegnaniu z Afryką jest faktycznie rewelacyjna! Można ich odwiedzić także w BUW-ie oraz na Starówce. Kawę mrożoną (mniam!), latte, z lodami oraz cappucino polecam także w Cafe Brama na Marszałkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptasia Osiem the best IP: 212.76.35.* 22.11.01, 11:23 1. Oczywiście Pożegnanie z Afryką 1. Mała Czarna (Hoża r. Marsz) 2. Tonic (Marszałkowska) 3. Wszystkie Bramy (Krucza, Nowy Św., Marsz., Puławska itd), prosić o Vanilla Frappe 4. Szpilka lub Szpulka (3 Krzyży) 5. Kino Silver Screen 6. Wszystkie Coffee Heaven - Sadyba, Gal. Mokotów, BUW 7. Tchibo - Klif 8. Takie coś nowe na Nowym śW, blisko de Gaulle'a, po tej stronie, co Empik - Manzano? Manzan's? Uff. Ale ja też uwielbiam kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek Re: najlepsze 22.11.01, 14:51 A ja chetnie skoczylabym w kazde z tych miejsc... Tylko dlaczego mam teraz tak daleko??? PS. Czy do Malej Czarnej przychodzi jeszcze Krzysztof Pieczynski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warka S Re: najlepsze IP: 172.18.10.* 24.01.02, 14:47 Przychodzi, przychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re:POŻEGNANIE Z AFRYKĄ Św. Bonifacego IP: 212.160.245.* 23.11.01, 10:12 Przepyszna kawa mrożona - FRAPE. Pianka kawowa na wierzchu jest tak pyszna, że można ją jeść non stop. Z kaw tradycyjnych polecam irlandzką. W sklepie pracuje niesamowicie sympatyczny i kompetentny chłopak. Namówił mnie na kupno ekspresu do kawy i nie załuję. Ma zupełnie inny smak, jest mocna i bez fusów. Pycha. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kim Re:POŻEGNANIE Z AFRYKĄ Św. Bonifacego IP: 213.77.91.* 30.11.01, 13:51 Pożegnanie z Afryką, Tschibo i Baccara w Ilmecie na rondzie ONZ (+ pyszne ciastka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sawa Re: najlepsze IP: 157.25.128.* 28.01.02, 14:42 A ja najbardziej lubie kawę w Europejskim... Sawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SimonT Re: najlepsze IP: *.chello.pl 02.02.02, 10:43 NIC SIĘ NIE ZNACIE. Kawa w centrum handlowym nigdy nie będzie tak dobra, jak w prawdziwej kawiarni. Polecam włoską knajpę na Żurawiej - Compagna del Sole (między pl. Trzech Krzyży a Kruczą). Lepszej kawki nie piłem w Warszawie - smakuje jak we Włoszech. Mój brat podpowiada, że najlepsza kawa jest w Amatorskiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfik Re: najlepsze IP: *.com.pl 03.03.02, 13:19 Najlepsze kawy serwuja w Tribece. Pycha. Polecam Honey Nut Latte. Odpowiedz Link Zgłoś