majeczkall 23.03.06, 20:37 Czy znacie jakieś sposoby i przepisy na ciasta i desery czekoladowe? Uwielbiam czekoladę i różne desery cvzekoladowe! Proszę o pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Czekoladaaaa... Mniam :P 23.03.06, 20:57 galeria potraw wyszukiwarka Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Czekoladaaaa... Mniam :P 23.03.06, 22:17 niee nikt nie zna, ale jak potrzebujemy wypisujemy w wyszukiwarke " czekolada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Czekoladaaaa... Mniam :P IP: *.15-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.03.06, 23:30 Przepisow jest wiele: ciasta, musy,trufle, czekolada do picia itp... Nie sposob wszystko zamiescic, podaj, co cie najbardziej interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lućka Re: Czekoladaaaa... Mniam :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 09:08 A ja chętnie się podzielę przepisem na Brownies. Właśnie teraz piekę. Przepis na małą tortownicę. 100g gorzkiej czekolady 150g masła 3 jajka 250g cukru opakowanie cukru waniliowego 100g mąki szczypta soli 100 ml słodkiej śmietanki 30% Czekoladę i masło roztopić w kąpieli wodnej. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Gdy masa zbieleje dodać po łyżce masę czekoladowo-maślaną cały czas miksując. Na końcu dodać mąkę, szczyptę soli i śmietankę. Jeszcze raz wszystko dokładnie zmiksować i przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Piec 30 minut w temp. 170 stopni. Nie należy się zrażać czasem i temp. pieczenia. Ciasto będzie w środku mokre, ale tak ma być. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Czekoladaaaa... Mniam :P IP: 87.65.144.* 26.03.06, 09:28 O czekoladzie pisaly p. Marta Gessler /21-01-2002 i 31-12-2005 / i Agnieszka Kreglicka / o brownies 20-03-2004 /. Wroc na lewo do " Kuchni " i poszukaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas2 Re: Czekoladaaaa... Mniam :Polecam IP: *.devs.futuro.pl 03.06.06, 19:53 ciasto pycha najlepiej robić z podwójnej porcji bo mala blaszka znika blyskawicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa a co z proszkiem do pieczenia? IP: *.bytom.compnet.com.pl 04.06.06, 10:16 daje się, chce zrobić te ciasto teraz a nic nie piszecie o proszku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa a co z proszkiem do pieczenia? IP: *.bytom.compnet.com.pl 06.06.06, 19:54 zrobiłam w niedziele to ciasto, macie racje przepyszne, ale dodalam 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, nie wiem czy dobrze zrobiłam czy źle, dlatego podciągam wątek. Pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
latola Re: a co z proszkiem do pieczenia? 06.06.06, 22:55 ja nigdy nie dodaje proszku do pieczenia i wychodzi super, na wierch robie bita smietane z 36% i robie to tylko czasami bo to setki kalorii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: a co z proszkiem do pieczenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:40 Wczoraj piekłam to ciasto. Czas i temperatura jak w przepisie. Mam nową kuchnię (piekarnik elektryczny)i dopiero ją wypróbowuję i może dlatego miałam problem i mam pytanie – moje ciasto na wierzchu miało fajną skorupkę, po bokach upieczone a w środku lejące. Musiałam je dopiekać. W sumie wyszło przepyszne, ale czy na pewno te 30 minut i temp. 170 wystarczy. Czy ciasto ma być w środku mokre czy lejące? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: a co z proszkiem do pieczenia? 07.06.06, 15:39 Brownies tak wlasnie maja miec. To jest ciasto, ktore u gory i u dolu ma chrupiaca, rozplywajaca sie w ustach skorupke, a srodek - lekko ciagnacy sie i bardzo wilgotny. Pyszny, czekoladowy zakalec chrupiacy z wierzchu. Jak sie doda do tego proszek to juz zupelnie nie jest to. Odpowiedz Link Zgłoś