Dodaj do ulubionych

szybko-zamykaja o 20.00

IP: 193.247.251.* 19.12.02, 15:41
Wlasnie dostala zaproszenie na fondu z miesa. Jakie skladniki powinnam kupic,
zeby dolozyc sie zabawy. Prosze o szybka odpowiedz, bo mi sklepy zamkna
Obserwuj wątek
    • the_ladybird Re: szybko-zamykaja o 20.00 19.12.02, 16:02
      najszybciej - to skorzystasz w wyszukiwarki. :)
      • Gość: felinecaline Re: szybko-zamykaja o 20.00 IP: proxy / *.dial.proxad.net 19.12.02, 18:10
        Najlepiej kup butelke dobrego czerwonego wina. Zobacz tez rozne gotowe sosiki
        typu tatarski , aioli i inne albo po prostu zrob jakies sama. Smacznego!!!!!!!
    • Gość: kaska Re: szybko-zamykaja o 20.00 IP: *.tele2.pl 19.12.02, 18:44
      fondue to raczej biale wino i ser, zwlaszcza plesniowy, ale tez zolty....Ale
      miesne????
      • anna_wu Re: szybko-zamykaja o 20.00 19.12.02, 19:08
        Pewno juz poszlas zrobic jakies zakupy, ale moze jeszcze zdazysz zrobic jakies
        sosy. Miesa to chyba gospodarz ma w odpowiednich ilosciach. Nadaje sie tylko
        poledwica wolowa.
        Podam Ci przepis na jakies sosy:)

        Sos pieczarkowy (wyadje mi sie, ze sa to proporcje na cztery osoby)
        Potrzebujesz:
        - maly sloik pieczarek w occie
        - 2 lyzeczki soku z cytryny
        - 5 kropli sosu tabasco
        - szklanka majonezu
        - cukier
        - sol i bialy pieprz
        Pieczarki wyjmij z zalewy, odsacz. Kilka zostaw do dekoracji, reszte drobno
        pokroj. Majonez wymieszaj z sokiem z cytryny i tabasco, dodaj pieczarki,
        przypraw do smaku, wymieszaj. Wierzch udekoroj odlozonymi pieczarkami.

        Sos czosnkowy z bazylia
        Potrzebujesz:
        - 5 zabkow czosnku
        - lyzka posiekanych orzeszkow piniowych
        - peczek bazylii
        - 8 lyzek oliwy
        - sol
        - 5 lyzek tartego parmezanu
        Czosnek obierz, posiekaj. Dodaj orzeszki, wymieszaj. Bazylie umyj, listki
        posiekaj, dodaj czosnek. Wsyp 1/4 lyzeczki soli, wszystko zmiksuj. Dodaj tarty
        parmezan, powoli wlewaj oliwe ciagle mieszajac. Jeszcze raz zmiksuj.

        Jakbys chciala jeszcze jakies to napisz. Milej zabawy Ci zycze:)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka