Gość: dorota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:26 czy ktoś wie gdzie można kupić amoniak? Jest w przepisach ale nie w sklepach niestety :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota bo zapomniałam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:33 zapomniałam dodać, że uzależniałam się od Was i forum, pozdrawiam wszystkich, fajni jesteście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evamarija Re: amoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:48 W zwyklym spozywczym powinien byc (przy proszkach do pieczenia) - oczywiscie amoniak spozywczy. Pamietaj o trzymaniu w sloiku zeby wilgoc sie nie dostala - bo inaczej "zniknie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: amoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:11 wielkie dzięki za odpowiedź, ale w sklepach występuje chyba jakoś regionalnie, bo w sklepach spożywczych w Katowicach nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOROTA Re: amoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:41 dziękuję bardzo za odzew ale u nas nie spotkałam takiej sieci, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: amoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:08 kupowałam w geancie i leclercu(niedawno)-warszawa Prod "appetita"-żółto-brazowe opakowanie Szukaj dobrze, bo czasem w dziwnie miejsca go kładą. Np. w leclercu znalazłam koło przyprawy do piernika, a na zdrowy rozum powinien być gdzieś w rejonie proszku do pieczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: amoniak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:13 www.ziolopex.com.pl/test_new1/pl/dodatki_do_ciast.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: amoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:42 sprawdzę, dziękuję bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: amoniak 29.04.06, 00:35 ja kupilam ( nawet nie wiem co i nie wiem co z nim teraz zrobic) supermarkecie gdzie sie dodaje amoniak ? Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: amoniak 29.04.06, 00:37 oprocz ciast oczywiscie ;) a tak na marginesie dlaczego sie daje amoniak a nie proszek do pieczenia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_s1 Re: amoniak 29.04.06, 13:47 oprócz ciast to chyba do czyszczenia, ma zdaje się właściwości wybielające nie pamiętam dokładnie. Kiedyś były dość popularne w tej kwestii porady pani Zofii Dzięgielewicz, pewnie gdzieś można je jeszcze znależć. Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: amoniak 29.04.06, 14:13 proszek do pieczenia, amoniak i soda oczyszczona, to dodatki do ciast........róznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: amoniak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 14:14 ja kupilam w tesco Odpowiedz Link Zgłoś