amel4 08.05.06, 16:53 Jak skutecznie zagęszczacie zupy??DZiękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muscovado Re: jak mam zagęścić? 08.05.06, 16:56 Narażę się zapewne niektórym forumowiczom, ale co tam, napiszę! Najlepiej mi wychodzi zagęszczanie serkiem topionym. Po prostu rozpuszczam go w zupie, wychodzi bardzo smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leda10 Re: jak mam zagęścić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 16:56 kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,69706,2968056.html Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f można serkiem, możnma serem tartym niektóre, można 08.05.06, 16:59 śmietana i masłem, można mąką kuku lub ziemniaczaną, można zasmażką :-(, można białkiem, można całym jajkiem, można jogurtem greckim, można zmiksować i odparować, można nie odparować, ale odlać płynu i wtedy zmiksować, można pure ziemniaczane użyć, lub inne warzywne do zagęszczenia. I mozna też nie zagęszczać, bo po co? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
muscovado Re: można serkiem, możnma serem tartym niektóre, 08.05.06, 17:06 > I mozna też nie zagęszczać, bo po co? :-) święta prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: jak mam zagęścić? IP: *.access.telenet.be 08.05.06, 17:26 Zupa sama sie zageszcza od skladnikow wiec lepiej jej dodatkowo nie zaprawiac ale mozesz dorzucic troche platkow owsianych ( lyzke na 1/L ) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jak mam zagęścić? 08.05.06, 21:20 Gość portalu: Xena napisał(a): > Zupa sama sie zageszcza od skladnikow wiec lepiej jej dodatkowo nie > zaprawiac się podpiszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jak mam zagęścić? 09.05.06, 11:12 Tez uwazam, ze to zageszczanie zup ta zly nawyk z przeszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: jak mam zagęścić? 09.05.06, 11:34 A ja tradycyjnie zagęszczam zupy śmietaną z odrobiną mąki, bo jakoś u mnie w domu nikt nie lubi zup "przezroczystych". I tak sobie myślę, że właściwie to właśnie nie tyle o zagęszczanie chodzi, co o zabielanie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jak mam zagęścić? 09.05.06, 11:37 ...i o dodatkowe kalorie, ktorych mozna sobie zaoszczedzic. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: jak mam zagęścić? 09.05.06, 12:01 Iiii tam, akurat u mnie te parę kalorii to nawet lepiej - wszyscy chuderlawi raczej jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb ja zagęszczam: 09.05.06, 11:53 w zależności od raodzaju zupy i mojej ochoty: chlebem razowym serkiem topionym zmiksowanymi warzywami... nigdy mąką, ale to kwestia mojej wrodzonej, subiektywnej niechęci do zagęszczania mąką... Odpowiedz Link Zgłoś
betsypetsy Re: jak mam zagęścić? 09.05.06, 12:23 startym ziemniakiem na początku gotowania dodać taką papkę z ziemniaka i zupa świetnie się zagęszcza dot. to szczegolnie ogórkowej Odpowiedz Link Zgłoś
alfa156 Re: jak mam zagęścić? 09.05.06, 12:41 jak robie zupe krem to dodaje ziemiaka. zageszcza a nie tuczy jak smietana, zageszczaczy nie uzywam co do zasady Odpowiedz Link Zgłoś