Gość: Gonia IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 05.01.03, 13:59 Czy ktoś zna przepis na powyższe "po prowansalsku"? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniutek Re: Małże vel Mule 06.01.03, 01:17 kopiuje jakis czas temu napisany przeze mnie na kuchni przepis + wersje po ang. ktora wlasnie znalazlam nawet nie widzialam, ze to czym sie zajadalismy cale lato to mule po prowansalsku hehehehe pozdrawiam i zycze smacznego :) jesli masz czarne muszelki tzw mule to pyszne jest: 3 lyzki oliwy, czosnek , cebula, dymka szczypior moze byc por -podsmazyc, dodac posiekane i obrane ze skorki pomidory, biale wino, muszle przykryc gotowac do otwarcia muszelek - w obu przepisach, dodac zielenine- natke koper, spieprzyc osolic podawac w wielkiej misce, z duza iloscia wina i bagietek. jesc rekoma :::))))) pycha jesli masz drobne jasne muszelki tzw clams to proponuje : 3 lyzki oliwy rozgrzac na glebokiej patelni dodac 3, 4, 5 .... rozdrobnionych zabkow czosnku jak zacznie pachniec i zeszkli sie dodac wino biale i muszle, ja zawsze dodaje clam sauce- w Pl do dostania w sloiku, razem z malzami firmy Abba, mozna dodac lyzeczke maki dla zageszczenia sosu- wole bez , posiekac bardzo duzo natki, swiezy pieprz. sos polaczyc z linguine czy fettucine/ ugotowanymi al dente koniecznie bo mushi pasta jest bleeee/ , podawac z bialym winem i bagietka- sos jest pyyyycha och jak ja lubie muszle, wszystkie : ) Odpowiedz Link Zgłoś