ladyq 12.05.06, 10:00 Wczoraj takie jedłam w knajpie było PYCHA:):):) Dziś wybieramy się w dłuższą trasę, chcę takie przygotować na drogę ale nie mam pojęcia jak je zrobić, dodam, że mam filet z indyka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yavorius Re: Filet w cieście piwnym 12.05.06, 10:08 Użyłaś wyszukiwarki? Pewnie nie, bo po co... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=24922170&a=24922661 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=18230868&a=18245080 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=24262346&a=24264172 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Filet w cieście piwnym IP: *.lns2-4c.kharkov.ukrtel.net 12.05.06, 16:05 yavorius, Naprawde jestes meczacy z ta wyszukiwarka, jesli tylko tyle masz do powiedzenia to lepiej daj sobie spokoj i wogole nie odpowiadaj na zadane pytania. Co ty ocet zamiast herbaty pisze, ze taki kwas z ciebie bije? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Filet w cieście piwnym 15.05.06, 08:27 Gość portalu: Roy napisał(a): > Naprawde jestes meczacy z ta wyszukiwarka, jesli tylko tyle masz do > powiedzenia Podałem przecież linki, masz jakiś problem? ## > Co ty ocet zamiast herbaty pisze, ze taki kwas z ciebie bije? Przepraszam, ale nie rozumiem tego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewita złośliwiec IP: *.stat.gov.pl 18.05.06, 14:44 nie, no super gościu z Ciebie, że łaskawie linki podałeś ale rzeczywiście po co ta zjadliwa ironia??? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: złośliwiec 18.05.06, 14:46 Po to, żeby zamiast zabierać czas innym, samemu się trochę wysilić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Filet w cieście piwnym IP: *.lns2-4c.kharkov.ukrtel.net 12.05.06, 16:11 Nie wiem o jakie ciasto ci dokladnie chodzi, ale kazdy filet mozna zrobic w butter mix, tj ciasto w jakim robi sie rybe z frytkami. Generalnie jest bardzo proste (poszukam przepis to podam dokladne proporcje), maka, troche octu, troche olivy mozna dodac roztopione maslo, woda lub piwo, jesli woda to moze byc gazowana lub mozna tez dodac troche drozdzy. Nalezy to wszystko zmiksowac do konsystencji ciasta nalesnikowego, nastepnie rybe, piers z kurczaka lub indyka (w przypadku drobiu lepiej pokroic mieso na drobniejsze kawalki, szybciej dojdzie w goracym oleju a panierka sie nie spali), obtoczyc w mace, nastepnie wrzucic do ciasta, wyjac odczekac az troche odcieknie i nastepnie na goracy olej, wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: Filet w cieście piwnym IP: *.lns2-4c.kharkov.ukrtel.net 12.05.06, 16:24 Przepis znaleziony na forum; BATTER MIX (panierka do ryby) 0,5 kg mąki 0,7 l ciepłej wody 50ml octu (winnego) 150g masła (roztopione) sól&pieprz Wymieszać i odstawić na pół godziny. Zamiast wody mozna dodac piwo. Odpowiedz Link Zgłoś