Gość: mavika IP: *.lodz.msk.pl 19.05.06, 18:40 zostaly mi pestki papai. czy mozna je jakos wykorzystac? slyszalam ze mozna je uzywac jak pieprz. a moze posiac? ktos wie czy to sie w ogole oplaca i jakie ewentualnie warunki musi sie papai zapewnic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hanna Re: papaja IP: 206.248.71.* 20.05.06, 04:43 No wiesz, u gdzie mieszkam, papye rosna dziko, ludzie maja drzewka papai w ogrodach.Klimat-tropik, temp. srednia roku 80-82F( ponad 27C), duza wilgotnosc powietrza.Ale czy z pesteczek papai cos Ci wyrosnie, nie mam pojecia. Dlaczego nie sprubowac? Nie slyszalam o innych sposobach wykorzystanie pesteczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: papaja IP: 149.135.59.* 20.05.06, 05:43 ale nawet jak wyrosnie drzewko, to i tak nic nie wiadomo... bo papaje to roslinki jednoplciowe - znaczy jak ci wyrosna sami chlopcy to owocow i tak nie bedzie - chocby warunki byly supper przepisowe a jak same dziewczynki to tez ni ... musisz ich miec przynajmniej 10 wg mnie, i doprowadzic do pelnej dojrzalosci seksualnej ;0 - wtedy dopiero mozna przewidziec owoce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mavika Re: papaja IP: *.lodz.msk.pl 20.05.06, 07:35 mam cały spodeczek - z całej papai. nie wiem tylko czy poczekać aż wyschną czy posadzić takie miękkie? Odpowiedz Link Zgłoś