kasial70 20.05.06, 14:06 W czym podawć ten likier? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: Bailey's.. IP: *.demon.co.uk 20.05.06, 14:18 ja pracuje w pubie i zawsze podaje go w krotkich szklankach(jak do whisky) z lodem,pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
kabushka Re: Bailey's.. 20.05.06, 15:24 do kawy - w malych kieliszkach, jak do wodki. Lub wlac bezposrednio do kubka z kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bailey's.. IP: *.demon.co.uk 20.05.06, 16:21 nie macie pojecia o pojeciu!!!!!jezeli ktos chce baileysa w kieliszku do wodki (czyli tzw.shotow) to prosze bardzo, ale serwuje sie w krotkich szklankach!! ktos pytal,czy koktaile tez podaje w whiskowkach?? a w czym wedlyg ciebie podaje sie np. mojito?????????? kolekna sprawa,kiepski pub i kiepska barmanka - w samym centrum londynu,w bogatej dzielnicy????moze.... pozdrawiam niezmiernie serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabushka Re: Bailey's.. IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 20.05.06, 17:02 No i po co ta przepychanka? Ja po prostu napisalam, jak ja go pije, a nie wdaje sie w dyskusje jak nalezy go podawac. Prawda, ze w pubach, itp. najczesciej serwuje sie go w krotkich szklankach na kostkach lodu, ale chyba w domu, na wlasny uzytek mozna go stosowac jak sie chce? Np. polac na lody, wlac do ciasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Bailey's.. IP: *.demon.co.uk 20.05.06, 17:10 swoja odpowiedz kierowalam bardziej do ich11, ktory/ktora jest "ekspertem" w kazdej dziedzinie,potrafi tylko bezpodstawnie krytykowac wszystkich i wszystko.nie trzeba daleko szukac,w odpowiedzi na moj post okreslil mnie i moja prace (a wiem co robie) w odpowiedni sposob a sam nie zaproponowal nic!!!!!! no dalej ich11 w czym nalezy podac baileysa?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: czysty czy zmieszany? IP: *.demon.co.uk 20.05.06, 17:19 czysty,bo o takim mowa,nie o koktailach Odpowiedz Link Zgłoś
disarono Re: czysty czy zmieszany? 20.05.06, 17:39 jak najbardziej podaje się w krótkich szklankach z lodem, niektórzy piją go również z mlekiem...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasial70 Re: Bailey's.. 20.05.06, 18:02 Po tych waszych słownych przepychankach postanowiłąm sama wgryźć się w temat korzystając z wyszukiwarki - tyle ciekawego znalazłam - co zresztą wcale nie rozwiązuje mojego problemu, bo nadal nie jestem do końca przekonana www.elo.pl/drinki/mn/szklo.html eire.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?16513 Odpowiedz Link Zgłoś
kasial70 Re: Bailey's.. 20.05.06, 18:09 już jestem przekonana - dostrzegłam to zdjęcie : www.baileys.com/Gateway/gatewaypage.htm?Lang=pl&BrandId=SO&RefUrl=http%3a%2f%2fwww.baileys.com%2fTemplates%2fRedirectToGateway.aspx%3fNRMODE% 3dPublished%26NRNODEGUID%3d%257b352CEA4A-A3A3-4C3D-B69B-E002A13ADA80%257d% 26NRORIGINALURL%3d%252f%26NRCACHEHINT%3dGuest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Bailey's.. IP: 86.42.34.* 21.05.06, 02:48 Serwujemy w krotkich, rozszerzonych szklankach, podobnych jak do whisky. Czesto maja one wyryty napis likiru na szkle. Bardzo popularny jest z lodem, ale z kawa jest to prawdziwa klasyka. Shot jest nieco wiekszy niz innych spirytusowych napojow. Do kawy nie dodajemy juz cukru, za to powinna miec czape z ubitej kremowki. To tyle. Drinkow jest cala masa, ale napisalam tylko to co najpopularniejsze i naprawde klasyczne w samym tego sercu-Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: więc Re: Bailey's.. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.06, 13:43 Niska szklanka z grubszym dnem + kostki lodu. Odpowiedz Link Zgłoś