Gość: ania IP: *.demon.co.uk 26.05.06, 18:57 mam prosbe,czy znacie jakis krem do tortu na bazie mascarpone??najlepiej bez smietany,ale niekoniecznie??bede wdzieczna za wszelkie sugestie,pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: mascarpone 26.05.06, 19:00 taki jak do Tiramisu' :) poza tym mozna mascarpone zmiksowac z dowolnymi owocami (z malinami, cukrem waniliowym i cutryną jest pyszny, albo z truskawkami.. )//lub tylko z sokiem ,ktory powstanie z ich rozmrazania mozna do mascarpone dodac kakao lub kawę rozpuszczalną i cukier w zasadzie to wszystko mozna a smietana nie będzie potrzebna, bo niepotrzebnie go rozcieńczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila mascarpone Piątnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:21 czy ktoś próbował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: mascarpone IP: *.demon.co.uk 27.05.06, 13:54 no ale jak "zwiekszyc" jego objetosc?? tzn opakowanie serku na pewno nie wystarczy na wysmarowanie calego tortu,no i nie bedzie wtedy za bardzo "serowy"??? sama nie wiem,tort musze zrobic w poniedzialek a nie mam za bardzo pomyslu,ratunku!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: mascarpone 27.05.06, 15:08 Ja robiłam tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=42217209 Tort jest z bitą śmietaną, ale zapewniam, że pyszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: mascarpone IP: *.demon.co.uk 27.05.06, 23:46 a mozna wymieszac mascarpone z ugotowanym budyniem???? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: mascarpone 27.05.06, 23:48 Mascarpone Piątnicy spróbowałam i wiećej nei kupię a nie mozesz kupić dwóch opakowań? za drogo? to wmieszaj inny ser, jak najdelikatniejszy no i pianę z białek tez mozesz dodać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: mascarpone IP: *.demon.co.uk 28.05.06, 00:05 moge kupic,tylko zastanawiam sie czy nie bedzie za bardzo serowy?? a co z budyniem??? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: mascarpone 29.05.06, 11:41 w sumie to nie rozumiem problemu.. jeśli nie odpowiada Ci serowy smak mascarpone to zrób krem z czegoś innego; dodawanie budyniu do mascarpone mija sie wg mnie z celem, szkoda pieniędzy. Budyń zabije charakterystyczny smak tego sera.. który nie należy do najtańszych Odpowiedz Link Zgłoś
brynia2 Re: mascarpone 29.05.06, 11:51 marghe_72 napisała: > dodawanie budyniu do mascarpone mija sie wg mnie z celem, szkoda pieniędzy. > Budyń zabije charakterystyczny smak tego sera.. który nie należy do najtańszych Jestem tego samego zdania Odpowiedz Link Zgłoś