roymiro1 05.06.06, 16:47 Mam pytanie: ponieważ I raz robię i nie wiem czy ser się ściera czy podgrzewa w plasterkach??? Proszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bagatella Re: ser do raclette????????? 05.06.06, 17:01 w plasterkach i to takich niezbyt cienkich tzn grubawe maja byc Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: ser do raclette????????? 05.06.06, 17:16 zle przeczytalam, jakies omamy mam dzisiaj. w zasadzie to powinno sie scierac taka wlasnie rakletka/lopatka, ale do tego potrzebne jest specjalne urzadzenie, tak aby ser splywal niemalze na ziemniaki. jesli takowego nie masz to muszisz niestety pokroic w plastry Odpowiedz Link Zgłoś
ela.tu-i-tam Re: ser do raclette????????? 05.06.06, 18:10 Tradycyjna raclette to ogromniasty kawal sera, jak tutaj www.cuisinstore.com/images/appareil_raclette_ustensile_de_cuisine.jpg Ale poniewaz praktyczne to nie jest (zwlaszcza na kolacje we dwoje), to pare lat temu pokazaly sie aparaty do podgrzewania plasterkow. Odpowiedz Link Zgłoś