Dodaj do ulubionych

biszkopt z truskawkami, mam pytanie...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 13:33
chodzi mi o to czy na biszkopt można dać jakąś mase/smietanke/krem do tortów
itp i dopiero na to truskawki i zalać galaretką czy jak? i czym nasaczacie
biszkopt? jak Wy robicie?
Obserwuj wątek
    • jagoda85 Re: biszkopt z truskawkami, mam pytanie... 11.06.06, 16:09
      Moja teśiowa robiła to fantastycznie. Na upieczony i nasączowany wodą zmieszaną
      z olejkiem migdałowym biszkopt , nakładała masę budyniową, na to kładła
      truskawki, świeże lub mrożone(zimą), i to zalewała galaretka truskawkową,
      mniam. Chyba to w tym tygodniu zrobię.
      • magdalena2lbn Re: biszkopt z truskawkami, mam pytanie... 11.06.06, 18:35
        Czy to truskawek pasuje olejek migdałowy ??????????
        Dziwny zestaw.
        • Gość: es Re: biszkopt z truskawkami, mam pytanie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 19:01
          Dla mnie wogole połaczenie ciasta i truskawek to barbarzynstwo.
          Truskawki powinno sie jesc solo.ewentualnie koktajle, z bita smietana.ale na
          biszkopcie? fuuuuj
          • joaquina Re: biszkopt z truskawkami, mam pytanie... 11.06.06, 19:04
            inne kraje, inne tradycje;)
            takie samo barbarzynstwo jak robienie kompotow, dzemow etc z truskawek;)
            pozdrawiam
    • joaquina aniu;) 11.06.06, 19:01
      witaj Aniu, powtorze Ci jak ja robie to ciastko, ktore opisalam Ci na tamtym
      watku:
      biszkopt (ja kupuje gotowy, jak masz czas to sobie wlasny upiecz) niski, nie
      nasaczam go, bo po paru godzinach w lodowce i tak nachodzi masa i robi sie
      mokry ( ale jak chcesz to nasacz go sobie czym chcesz: moze byc olejek o smaku
      smietankowym).
      krem: mascarpone, bita smietana, tyle samo co bitej normalnej smietany,
      sahnefest i cukier. wszystko ubic mixerem. poloz polowe kremu na biszkopt,
      poloz teraz na ten krem truskawki ( ja je kroje w plasterki, aby nie wystawaly
      z masy, ale zrob jak chcesz). na truskawki druga polowa kremu i na gore jeszcze
      raz truskawki. a na sama gore polewam galaretka. wstaw ciasto do lodowki, i
      podawaj na zimno. trzymaj ciasto w lodowce az sie skonczy tzn az go zjesz.
      na drugi dzien najpozniej: biszkopt jest mokry od masy. ale jezelisz chcesz go
      nasaczyc to sprobuj, nie wiem tylko czy na drugi dzien nie bedzie z niego papki.
      smacznego & pozdrawiam;)
      • joaquina Re: aniu;) 11.06.06, 19:14
        Aniu, przepraszam, widze teraz po Twoim IP, ze Cie z kims innym pomylilam,
        temat byl ten sam. przepraszam bardzo;)
        ale przepis na ciastko jest dla Ciebie.
        pozdrawiam:)
    • ilekobietamalat Re: biszkopt z truskawkami, mam pytanie... 11.06.06, 19:08
      moja babcia na biszkopt robila krem z budyniu ucieranego z maslem(zawsze tak
      mowila, a ja nie bardzo potrafie to sobie wyobrazic), kladla truskawki, i potem
      zalewala galaretka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka