Gość: spoźniona IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 09:28 zna ktoś przepis na jakaś sałatke z paluszkami krabowymi?? Wiem ze moga byz paluszki + majonez ale jakos mnie to nie przekonuje! Prosze o pomysły! (to pilne...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jennifer1 Re: paluszki krabowe 22.01.03, 09:43 Ja ostatnio zrobiłam smaczną sałatkę. Potrzebne będą oczywiście paluszki krabowe, kukurydza w puszce, ogórek świeży, seler naciowy, szczypiorek, sałata, majonez, jogurt. Paluszki pokroić w kawałki tak z 0,5 1 cm, dodać porwaną na kawałki sałatę, pokrojony w kostkę ogórek, seler też drobno pokrojony, posiekany szczypiorek. Zrobić sos z majonezu i jogurtu, tak pół na pół. Popieprzyć, zalać sosem i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: paluszki krabowe IP: *.tele2.pl 22.01.03, 17:42 a w rozmaitych przepisach, ejszcze nie wykorzystanych, mam np taka: 3 cykorie, 25 dag paluszków krabowych, łyżka kaparów, łyżeczka zielonego pieprzu marynowanego, 5 dag posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika. Sos: po 3 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego, płaska łyżka curry, sól Cykorie rozdzielić na listki, pokroić je na trzycentymetrowe kawałki i włożyć na 2 godz. do osłodzonej zimnej wody, osączyć. Paluszki krabowe pokroić na kawałki, wymieszać z cykorią, kaparami, pieprzem, orzechami, ziarnem słonecznika. Polać sosem przygotowanym z majonezu, jogurtu i przypraw. W razie potrzeby doprawić solą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: paluszki krabowe IP: *.tele2.pl 22.01.03, 17:39 3 garscie poszarpanych roznych salat, 3 grejfruty, 2 pomidory na czastki, paluszki krabowe na kawalki, zielona papryka w krazki. Grejfrut oczywiscie w czastkach. Polac sosem: 2 lyzki soku z grejfruta, po 3 lyzki majonezu i jogurtu natutralnego, 1 posiekane jajko na twardo, lyzka keczupu, sol i pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
isis! Re: paluszki krabowe 22.01.03, 18:22 Ludzie, wiecie, że jest coś takiego jak WYSZUKIWARKA? Wpisuje się hasło: "paluszki krabowe" i wyskakują wątki pełne przepisów. A tak - ja się już po raz któryś nie będe wpisywała na ten sam temat. Wytrwałości trochę :) Odpowiedz Link Zgłoś