Dodaj do ulubionych

mleczko kokosowe

14.06.06, 12:46
Obserwuj wątek
    • maasad Re: mleczko kokosowe 14.06.06, 12:47
      Mam mleczko kokosowe w puszce i kompletnie nie wiem co z nim zrobić. Podobno
      jest bardzo słodkie. Macie jakies pomysły??
    • mandarynka_53 Re: mleczko kokosowe 15.06.06, 11:03
      Podaje super pomysl na wykorzystanie mleczka kokosowego zaczerpniety z kuchni
      tajskiej.\Otoz bierze sie lyzke pasty curry i rozpuszcxza na patelni potem
      dodaje mleko kokosowe plus kawalki surowej ryby lub piersi kurczaka /kostka/ i
      tak chwile -ok 10 min wszystko razem pruzy .W miedzy czasie gotuje sie ryz
      bialy z dzikim /gotowe mieszanka/i podaje ugotowany ryz z przygotowanym sosem z
      patelni .Aha jeszcze do sosu dodaje sie groszek zielony z puszki plus dwie
      oddzielnie ugotowane marchewki .Danie lekkie ,pyszne i szybkie.
      • podyanty Re: mleczko kokosowe 15.06.06, 11:20
        Tez to cwicze, zazwyczaj z zielonym curry. Zamiast groszku b. dobre sa snake beans (takie polmetrowej
        dlugosci zielone fasolki).
        Danie jest rzeczywiscie szybkie i pyszne ale i baardzo kaloryczne.
    • Gość: dorotka Re: mleczko kokosowe IP: *.hsd1.il.comcast.net 16.06.06, 02:22
      Jak masz mleko kokosowe nieslodzone to jest dobre do tajskiego ale jak to jest
      dosladzane to raczej desery czy pina colada czy cos w tym guscie.
      • pinkink po tajsku 16.06.06, 03:36
        Ja robie swoja ulubiona i b.latwa potrawe po tajsku i troche po mojemu
        Gotuje jasminowy ryz najpierw w wodzie a kiedy zacznie brzeknac wlawam mleko
        kokosowe.
        Juz na talerzu obkladam ryz paskami dojrzalego mango.I juz moj dodatek--obok
        sadzam lody waniliowe.

Wiem, milion kalorii ale warte grzechu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka