Dodaj do ulubionych

jogurt zamiast smietany

IP: *.lodz.msk.pl 25.08.06, 19:38
czy tak jak w zupach sos grzybowy mozna zrobic z jogurtem zamiast smietany?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re:A dlaczego nie?n/t 25.08.06, 19:51

• Gość: zuzia Re:A dlaczego nie?n/t IP: *.aster.pl 25.08.06, 20:29
        Od dłuższego czasu z powiodzeniem stosuję jogurt zamiast śmietany. Wg mnie jest
        lepszy nawet w tym,że się nie warzy. Smak ok i zawsze troszkę mniej tłusto.
        Pozdr!
    • Gość: tuja Re: jogurt zamiast smietany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:53
      Od lat używam jogurtu zamiast śmietany - do sosów, śledzi, faworków, itd.
      Gdziekolwiek potrzebna jest śmietana, ja zastępuję ją jogurtem.
      • pinkink2 Re: jogurt zamiast smietany 25.08.06, 22:58
        I nie robi Ci sie zakalec w ciescie?
        Wlasnie pytam o to w watku obok...
        • Gość: tuja Re: jogurt zamiast smietany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 01:05
          Jedynym "ciastem", do którego wykorzystuję jogurt to faworki. Nie mam w swoich
          przepisach kulinarnych innych, w których potrzebna jest śmietana. Nie robię
          tortów z masą ze śmietany, a z masła. Faworki ze składnikiem jogurtu wychodzą mi
          od lat i nie różnią się w smaku i wyglądzie od tych, które robiłam dodając śmietany.
          Prawdą jest jednak, że więcej gotuję niż piekę ciasta, dlatego nie jestem
          ekspertem w dziedzinie ciast i deserów :-).
          • Gość: malinka Re: jogurt zamiast smietany IP: *.lodz.msk.pl 26.08.06, 10:08
            bardzo dziękuję za odpowiedź! jesteście nieocenieni :)
            • Gość: monisia Re: jogurt zamiast smietany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 10:42
              Mysle , ze to -tez- kwestia przelamania sie, od kilku lat jem pierogi ruskie z
              jogurtem , szokujac rodzine ktora uwaza jogurt jako zamiennik smietany
              (najlepiej 36%) jako profanacje pierogow:))
              Rowniez na stale, zamienilam smietane jogurtem , do mizerii.
    • Gość: Milka Re: jogurt zamiast smietany IP: *.crowley.pl 26.08.06, 11:54
      Tak, ostatnio (a dokładnie wczoraj) zjadłam zupę w, której zamiast śmietany był
      jogurt. Smakiem mało się różni, a jest zdrowiej. Mi zrobiły się takie małe
      grutki jogurtu ale tego w ogóle nie czuć - tylko widać:P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka