arturkacper 27.08.06, 13:45 Serwus! Mam takie małe pytanko i bardzo proszę o szybką odpowiedź. Jak się mrozi marchewki? Z góry dzięki za wszystke odpowiedzi.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tekisk Re: mrożona marchewka 27.08.06, 15:04 arturkacper napisał: > Jak się > mrozi marchewki? Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: mrożona marchewka 27.08.06, 15:10 tekisk napisała: > arturkacper napisał: > > > Jak się > > mrozi marchewki? ups ... Za szybko nacisnęłam " wyślij " ... Marchewkę można mrozić w całości lub pokrojoną . Ja nie mam zamrażarki i jeśli zdarzy się , że mam dużo marchewki , mrożę ją pokrojoną w kostkę lub w plasterki . Pakuję do woreczków . Odpowiedz Link Zgłoś
polla4 Re: mrożona marchewka 27.08.06, 22:09 W kostkę, w całości lub nawet startą na grubej tarce. Pakujesz do woreczków (są takie specjalne do mrożonek) albo do plastikowych pojemniczków. Ja czasem wykorzystuję zużyte pudełka po margarynie i lodach :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9917 Re: mrożona marchewka 28.08.06, 00:28 W kosteczkę,plasterki,starta na wióry z tym że ja warzywa korzeniowe ,fasolkę,kalafiory,brokuły,bób,buraki blanszuje ok.3min zeby nie były łykowate Odpowiedz Link Zgłoś
arturkacper Re: mrożona marchewka 28.08.06, 12:06 Serdecznie Wam niezawodne forumowiczki dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś