Dodaj do ulubionych

"Porcja Warzyw"

IP: *.globalconnect.pl 04.09.06, 23:10
Próbowaliście? Podobno średnio smaczne, ale mam na nią wielką ochotę, chodzi już za mną kilka i dni i...nigdzie nie mogę kupić! A jestem ze Szczecina, bądź co bądź wojewódzkiego miasta;) W jakich sklepach kupię 'porcję'? W Bertim nie mają, w Geant też jeszcze nie...
Obserwuj wątek
    • wujek.sam Re: "Porcja Warzyw" 05.09.06, 02:57
      APEL!!! Jezeli chcecie rozmawiac o "Porcjach warzyw", kostkach rosolowych,
      vegetach itd. zalozcie sobie forum Ersatze i tam wymieniajcie poglady!! ;)

Ps. W Szczecinie juz nie mieszkam, co za ulga :) Uff... ale jezeli czegokolwiek
      szukasz to najpredzej bedzie to w Bertim- ale tym na 26 Kwietnia, Jezeli masz
      karte Makro to proponuje tam zagladac, no i jeszcze Carrfour.
    • Gość: zyczliwa na najbliższym bazarze na pewno duży wybór warzyw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:08
      i możesz sobie sama wielką porcję warzyw przygotować a nie coś co z warzywami
      wspólnego ma niewiele a ludzie się na reklamy dają nabrać tylko
      trzeba być świadomym tego co się je,reklama zawsze kłamie
    • marghot Re: "Porcja Warzyw" 05.09.06, 09:12
      porcja warzyw, to jednocześnie miesięczna porcja soli ;)
      o tej porze roku polecam warzywa świeże, a w pozostałej cześci roku warzywa
      mrożone. Zapewne z lepszym skutkiem dla organizmu :)
    • illiterate Re: "Porcja Warzyw" 05.09.06, 09:26
      Gosciowa - nie wierz reklamie: lepiej spozyc cala dynie albo trzy brokuly niz
      tajemniczy proszek, ktory barwi wode na kolor zupy jarzynowej :)
    • nchyb szukam w sklepie... 05.09.06, 09:56
      w moim mieście jeszcze nie znalazłam... A lubię wszelkie nowinki wypróbować,
      tej jeszcze nie mogłam.

Co do przeciwników próbowania torebkowców. No bez przesady. Czasem można
      chociaż spróbować. Ja prawie wszystko robię sama. Nawet cukier trzcinowy
      chciałam, ale ostatnio się maczetą zacięłam w palec i dlatego kupiłam w
      torebce. Wybaczycie?... :-)
      • illiterate Re: szukam w sklepie... 05.09.06, 12:02
        Alez ja sama z checi probowania nowych rzeczy kupilam czosnkowe kostki knurra!
        (Dlatego moge sie spokojnie wzdragac na samo ich wspomnienie).

Nie chodzi o to, tylko o idiotyczna, przewrotna reklame.
        W ostatnich WO np jest taka na cala strone: tresciwe omowienia zasad
        nowoczesnej diety, wg ktorej nalezy dziennie jesc piec porcji warzyw i owocow.
        I jedna z tych porcji warzyw, podpowiada specjalista od marketingu Winiar,
        jest - zaskoczenie! - "Porcja warzyw"!

Tekst jest na cala strone, argumet z 'piecioma porcjami warzyw' pojawia sie w
        kadym akapicie, ani razu natomiast - informacja, ze te piec porcji warzyw
        powinny byc SUROWE. Nie gotowane, nie pieczone, nie liofilozowane, proszkowane,
        konserwowane i zaparzane goraca woda - surowe.

Nie jestem lekarka, nie znam sie na dietetyce, wiec to jest moja prywatna,
        dyletancka opinia: podejrzewam, ze czlowiek, ktory by sie zywil
        takimi 'piecioma porcjami' w postaci proszkow zupowych czy 'owocowych' kisieli,
        skonalby w bolach po paru miesiacach, a na pewno na cos dziwnego zachowal. I
        tak pod szyldem 'zdrowa zywnosc' sprzedaje sie zywnosc w sposob oczywisty
        niezdrowa.
        • b_a_l_b_i_n_k_a Re: szukam w sklepie... 05.09.06, 15:48
          Illiterate, one nie muszą byc zdaje sie surowe.
          Ale zgadzam sie z Tobą, że muszą być to byc prawdziwe owoce i warzywa a nie
          przeczołgany przez linie produkcyjną szajs.

PS. To zdanie o Buce jest jednym z najbardziej dramatycznych w całej
          literaturze światowej ;-). Uwielbiam Muminki.
          • linn_linn Re: szukam w sklepie... 05.09.06, 16:25
            Na pewno dzienna porcja warzyw powinna miec 4 kolory: w ten sposob mozna
            zagwarantowac sobie wszytkie potrzebne witaminy.
    • gosia.z.bravo Re: "Porcja Warzyw" 05.09.06, 15:41
      JA kupilam w sieci lewiatan (czy jakos tak) Byly 3 "smaki". Jadlam wiosenny
      krem - zielona - podlatywalam mi grochowka, wodnista w smaku w konsystencji
      gesta. Ale czerwona - jesienna jest ok. Smak jakby zupa burakowa (nie mylic z
      barszczem czerwonym). Trzeci smak wyprobuje niebawem bo w pracy jadem takie
      bele co :P
    • Gość: Karla Re: "Porcja Warzyw" IP: *.zurich.pl 06.09.06, 11:06
      Próbowałam - kupiłam w sklepiku pod domem. Dyniowa jest paskudna - wylałam, ale
      buraczana całkiem smaczna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka