Gość: jarek IP: *.fastres.net 19.03.03, 20:52 jak zrobic bigos z baraniny tak aby nie smierdzial, a baranine nie trzeba by bylo warzyc przez 4 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kluba1 Re: baranina IP: *.we.client2.attbi.com 20.03.03, 04:27 Gość portalu: jarek napisał(a): > jak zrobic bigos z baraniny tak aby nie smierdzial, a baranine nie trzeba by by > lo warzyc przez 4 godziny. Troche baraniny do bigosu naprawde poprawia smak potrawy. Niestety, bigos TRZEBA warzyc przez wiele, wiele godzin aby byl dobry. Najlepszy jest zamrozony i pozniej rozmrozony. Jak juz kilkakrotnie pisalam, jesli nie lubisz " zapaszku" baraniny to namocz na noc w maslance. Powodzenia !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: baranina IP: *.fastres.net 20.03.03, 19:09 Dziekuje. Ja mam zawsze baranine swierza to moze ja wlorze na cala dobe do kiszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: baranina IP: *.fastres.net 18.04.03, 20:40 Baranina sie udala, tylko jak zwykle nasz kucharz samozwaniec ja za bardzo przegotowal, w poniedzialek jemy sarnine i nasz samoswaniec nikogo nie chce dopuscic do ognia, mam nadzieje ze 1 dzien pod kiszka jej wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
monstr Re: baranina 22.04.03, 16:17 jadłam kiedyś baraninę robioną przez mojego ojca i była pyszna i pachnąca; była zrobiona na kwaśno, w białym śmietanowym sosie, podana z makaronem pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: baranina IP: *.fastres.net 24.04.03, 21:16 Na kwasno, bo smietana byla kwasna? co do makaronu, byl on mieszany razem z miesem? Odpowiedz Link Zgłoś