Dodaj do ulubionych

Kluski z dyni - pilne!

IP: *.aster.pl 26.10.06, 21:15
witam miłośników dobrej kuchni. Mam prośbę o przepis na kluski z dyni. Widziałam kiedyś w jakimś programie tv robienie kluch kładzionych z dyni . Wychodziły takie fajne w kształcie i kolorze małych oscypków. Mam piękną ćwiartkę dyni już upieczonej w piekarniku. I co dalej? Na pewno surowe jajko, trochę mąki, a może jakiegoś sera?
pliiiz o przepis, bo zmarnuje mi się piękny miaższ, a już na słodko z rodzynkami nie chcę go ...
Obserwuj wątek
    • al.1 Ja bym zrobil tak: 27.10.06, 23:54
      Gość portalu: wiata napisał(a):

> witam miłośników dobrej kuchni. Mam prośbę o przepis na kluski z dyni.
      Widziała
      > m kiedyś w jakimś programie tv robienie kluch kładzionych z dyni . Wychodziły
      t
      > akie fajne w kształcie i kolorze małych oscypków. Mam piękną ćwiartkę dyni
      już
      > upieczonej w piekarniku. I co dalej? Na pewno surowe jajko, trochę mąki, a
      może
      > jakiegoś sera?
      > pliiiz o przepis, bo zmarnuje mi się piękny miaższ, a już na słodko z
      rodzynkam
      > i nie chcę go ...

Do klusek z dyni to zapewne potrzebna bedzie maka dyniowa. Zeby ja uzyskac, to
      trzeba pewnikiem kawalki dyni wysuszyc. Po wysuszeniu trzeba by to w mlynku
      elektrycznym zemlec. Do tak uzyskanej maki dodalbym jajko (moze byc wiecej) +
      make ziemniaczana dla uzyskania gumiastosci. Kluski dyniowe proponowalbym zlac
      maslem przyrumienionym, posypac to cynamonem i cukrem.
      Nigdy tego nie jadlem, ale brzmia zachecajaco.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka