nisar 03.11.06, 14:09 Potrafi zrobić spaghetti, usmażyć rybę, usmażyć kotlety... Niestety wszystko to "dopiero było", a ja planuję obiady na przyszły tydzień i tak by mi pasowało, żeby znowu w piątek on kucharzył. Tylko co mógłby zrobić??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_katt Re: Co może ugotować mój mąż? 03.11.06, 14:21 Frittata nie powinna sprawić mu problemów. Pierwsza z gugla dla przykładu, ale opcji jest mnówstwo: kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/1,54044,2453947.html Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Re: Co może ugotować mój mąż? 03.11.06, 14:28 Heh, taki test na wyobraźnię i umiejętność sprawiania żonci miłych, miejmy nadzieję, niespodzianek? :) Tyż słusznie! Nisar, trzymaj się! :) Odpowiedz Link Zgłoś
diegosia Re: Co może ugotować mój mąż? 03.11.06, 14:57 Kawalki kurczaka z pomidorami (male polowki lub cwiartki), cebula (cwiartki/osemki) i czosnkiem (caly w lupinie) wymieszac z oliwa, ziolami, gruba sola, dolac troche bialego wina i do piekarnika. Nie narobi sie, a wychodzi pyszne! Do tego ziemniaki - mozna wrzucic razem do formy z kurczakiem (o ile jest duza) albo upiec osobno. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Racuchy z jabłkami. 03.11.06, 15:06 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,49355206,50343524,0,2.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Co może ugotować mój mąż? 03.11.06, 16:12 pyszny omlet z warjacjami "na temat"-moj wspaniale robi z grzybami na przyklad:) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Ciecierzyca w pomidorach i curry 03.11.06, 20:08 Niech kupi jedna - dwie puszki ciecierzycy (pojawily sie w sklepach Spolem np - za mniej niz 2 zeta za jedna), podsmazy pare cebul posiekanych w piorka, doda pare rozkwaszonych obranych ze skory pomidorow (w wersji 'na kolanie' - pomidory z zalewy, ze sloika lub puszki), wrzuci Wasze ulubione curry oraz osaczona zawartosc obu puszek/puszki. Sol, pieprz. Mierzylismy czas - przygotowanie calego dania (przy uzyciu miksera do siekania cebuli) trwa okolo 7 minut. Rezultat pyszny i idealny na te obrzydliwie zimne dni. Odpowiedz Link Zgłoś