koq88 18.11.06, 09:56 Czyktroś wie jak sie przygotowuje, co trzeba zrobić z ziarnamikukurydzyżeby można byłortobićpopcorn iczy tosą jakieś specjalne odmiany?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Matylda Re: Ziarna na Popcorn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:10 Kup sobie w sklepie kukurydzę na popcorn. Jest w takich małych opakowaniach po 10 dag (chyba). Weż dużą patelnię z pokrywą, rozgrzej na tej patelni tak ze dwie łyżki oleju i wsyp trochę tej kukurydzy. Natychmiast przykryj pokrywą bo te ziarenka zaczną "strzelać". Trzymaj na malutkim gazie aż wszystkie "wystrzelą". Nie wrzucaj wszystkich z torebki bo kukurydza bardzo powiela swoją objętość i ucieknie z patelni. Jak będą gotowe to przesyp z patelni, posyp solą, zasiądz przed telewizorem i czuj się jak w kinie. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
koq88 Re: Ziarna na Popcorn 18.11.06, 16:36 Ok dziękuje za zainteresowanie :) ale wiem że taki popcorn jest tzn te ziarna już tak tez robiłem ale woaśnie interesuje mnie jak to jest bo prubowałem kiedy z takiej kukurydzy z pola ale wysuszonej i nieszło dlatego ciekawi mnie jaka toodmiana i copuźniejczeba z tymzrobić.:) Odpowiedz Link Zgłoś