Gość: kapusta IP: *.pools.arcor-ip.net 22.11.06, 16:16 witam, blagam... prosze o przepis na surowke z bialej kapusty, wiem ze tam chyba tez sie marchewke dodaje?! dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goscinnie Re: surowka z bialej kapusty - przepis IP: *.bph.pl 22.11.06, 16:29 zetrzec drobno biała kapuste, do tego dodac starta marchewke, mała cebulkę (również drobniutko), można wrzucic kilka rodzynek (namoczonych wczesniej w wodzie), dodać majonez plus smietana, troszke musztardy, natka pietruszki do smaku, sol, pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapusta Re: surowka z bialej kapusty - przepis IP: *.pools.arcor-ip.net 22.11.06, 16:34 dziekuje bardzo! ale ja kiedys jadlam taka z oliwa... to tak samo tylko bez majonezu i smietany?! Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: surowka z bialej kapusty - przepis 22.11.06, 17:20 Pewnie to był sos winegret ( oliwa lub olej z pestek winogron, sok cytrynowy , musztarda , sól , pieprz ja daję też odrobinę przegotownej wody ) Surówki : - kapusta poszatkowana , jabłko starte , cebula posiekana , natka pietruszki , papryka konserwowa , przyprawy , sos winegret -kapusta , swieże ogórki , koperek , sos winegret -kapusta , kwaszone ogórki , jabłko , szczypiorek i winegret -kapusta, kapary , papryka konserwowa ,sos winegret zmieszany przecierem pomidorowym -kapusta, marchew , cebula , pomidory , jabłka , stary chrzan , sos winegret Odpowiedz Link Zgłoś
akabe Re: surowka z bialej kapusty - przepis 22.11.06, 18:11 Wg mojej Teściowej: posiekałam kapustę, dodałam startą marchew i jabłko, polałam olejem, dosoliłam i dopieprzyłam. Mojemu Przyszłemu tak tylko smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bietkadd Re: surowka z bialej kapusty - przepis 22.11.06, 20:11 a może tak: -kapusta i seler starty na grubych oczkach i doprawiony tylko majonezem -pycha -kapusta poszatkowana,pokrojone śliwki z octu(słodko-kwasne),świeża papryka drobno krojona i natka pietruszki plus sos vinegre( bez czosnku) -kapusta poszatkowana,kawałki pomarańczy,natka i vinegre życzę smacznego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrAk Re: surowka z bialej kapusty - przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:50 Najprostsza ale b. smaczna. Drobno skrojona biała surowa kapusta - można ją w sciachać thermomixie - i dodać sosu chili słodko-pikantnego albo słodkiego, tak do własnego smaku. (Sos chili to jest taki wietnamski czerwony o konsystencji rzadkiego kisielu, co go Krystyna Loska reklamuje.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: surowka z bialej kapusty - przepis IP: *.softlab.gda.pl 23.11.06, 09:33 Bardzo prosta, bardzo smaczna, jedna z moich ulubionych: kapustę drobno poszatkować, posypać solą i wymieszać, odstawić na godzinę (musi zmięknąć i puścić sok). Potem odcisnąć, dodać oliwę, posiekany koperek (sporo), wymieszać, odstawić do przegryzienia, jeść ze smakiem :) Odpowiedz Link Zgłoś