benzoesan.sodu 01.12.06, 10:50 Kochani, prosiłbym o adresy sklepów z owocami morza w Warszawie. Wyszukiwarka użyta, znalazłem tylko to (z 2005 roku): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19293105&v=2&s=0 ktoś coś dorzuci?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jacek1f wczoraj i dzis kazdy hipermarket ma swieże.... 01.12.06, 10:52 plus Arkadia Kuchnie Świata, plus LaMare pod marriotem... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: wczoraj i dzis kazdy hipermarket ma swieże... 01.12.06, 10:52 + Makro... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: wczoraj i dzis kazdy hipermarket ma swieże... 01.12.06, 10:57 + Albert Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: wczoraj i dzis kazdy hipermarket ma swieże... 01.12.06, 11:02 Jacku, La Mare chyba już nie ma pod Mariottem, sama go ostatnio wypatrywałam ale w tym pasażu blisko obecnego Wooka a niegdyś Patio, nic nie ma. A chodzę tamtędy dość często. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f a przepraszam, są na Mokotowskiej - o tu: 01.12.06, 11:08 www.lamaree.pl/oferta.asp?id_typu_oferty=2 Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 no to jeszcze ja coś dorzucę : 01.12.06, 11:19 seafoods.pl/index.php?z=2&op=2&wersja=pl Restauracje i sklepy firmy SEA FOODS POLAND LTD. restauracja RONG VANG ul.Okopowa 23, Warszawa, tel. 632 58 01 restauracja RONG VANG ul.Jubilerska 1/3 przy Geant, Warszawa, tel. 611 48 58 sklep ASIAN HOUSE Blue City, al.Jerozolimskie 179, Warszawa, tel. 311-71-10 sklep ASIAN HOUSE Galeria Mokotów, ul Wołowska 12, Warszawa, tel. 541 34 34-35 sklep ASIAN HOUSE ul.Poznańska 1, Warszawa, tel./fax 628 57 74 sklep ASIAN HOUSE ul.Jubilerska 1/3 przy Geant, Warszawa, tel. 611 49 18 sklep i hurtownia ASIAN HOUSE ul. Okopowa 29B, Warszawa, tel./fax 632 99 29, 631 33 00 Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: a przepraszam, są na Mokotowskiej - o tu: 01.12.06, 11:28 Tam można zamawiać dowolne ilości. Odbiera się w czwartki, a zamówienia przyjmują do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Owoce morza - Warszawa 01.12.06, 11:01 I znów używamy innej wyszukiwarki.... ;) Na pewno tylko ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=45931967&wv.x=1&a=45931967 Sklepów jest w dzisiejszych czasach masa : Makro (b.dobre i świeże), Bomi, Piotr i Paweł, Alma, Smaki Świata w Arkadii, Albert w Galerii Mokotów, Asian House w Galerii i Blue City, praktycznie w każdym centrum handlowym coś dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
benzoesan.sodu Re: Owoce morza - Warszawa 01.12.06, 11:07 :-D Wpisałem "owoce morza Warszawa" zamiast "owoce morza w Warszawie" Dziękuję;) Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: Owoce morza - Warszawa 01.12.06, 11:28 W każdym hipermarkecie znajdziesz świeże owoce morza w czwartki i piątki. Poza tym sklep w Arkadii vis-a-vis Auchan - Smaki Świata, czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
benzoesan.sodu no i po weekendzie... 04.12.06, 12:47 Generalnie ciężko było:) W Albercie nie ma, w sklepie obok Alberta nie ma. Były w CH Arkadii, przykryte tonami krewetek, ostatnie opakowanie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: no i po weekendzie... 04.12.06, 13:43 Brawo :) Ale nie napisałeś o jakie w ogóle owoce morza chodziło, a to dość szerokie pojęcie... Krewetki to także owoce morza. Jeśli chodziło o mieszankę "tego i owego" (kalmary,krewetki, mule) to takie gotowe mrożone widziałam wielokrotnie również w Elei na Chełmskiej. Pochwal się chociaż, co w końcu zdobyłeś i co z tego wyszło :) pozdr Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
benzoesan.sodu Re: no i po weekendzie... 04.12.06, 13:49 Chodziło o mrożone ośmiorniczki:) A wyszło z tego to: www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?0,0,345 i to: www.kuchnia.tv/html/kuchnioteka/przepisy.php?0,0,359 Mniam, mniam, mniam;))) Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: no i po weekendzie... 04.12.06, 14:10 Ok, i wszystko jasne :) Ja osobiście wolę te z pierwszego linka zjeść w którejś z ich (Kręglickich) restauracji, lepsze chyba w Santorini, aczkolwiek niestety ich smakiem cieszyć się nie mogę, bo na owoce morza jestem uczulona, na ośmiornice chyba własnie najbardziej... :( Kiedyś zachwycona tymże przepisem na Krecie, postanowiłam w domu zrobić własnej produkcji, przepis mniej więcej ten sam (żyjąc jeszcze wtedy w słodkiej nieświadomości, że ośmiornice szkodzą mi okrutnie, zwalając wszelkie niedyspozycje na kreteńskie winko ;) i to był pierwszy i ostatni raz. Mogłabym opis tego, co zrobiłam, wrzucić do wątku "Tragiczne pomyłki w kuchni"... Kucharzenie trwało całe popołudnie i wieczór (na dodatek sylwestrowy) i zakończyło sie totalną klapą. Smrodu z gotowania, jaki w tym czasie bezlitośnie zawładnął całym mieszkaniem, nie zapomnę do dziś. Nie wspominając, jak się namęczyłam z "czyszczeniem" ośmiorniczek... Koniec końców, wylądowały po tej całej wielogodzinnej robocie w WC, bo uznałam, że coś, co wydawało tak tragiczny zapach, nie może po prostu dobrze smakować... Mam nadzieję, że Tobie się udało coś lepszego ;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
benzoesan.sodu Re: no i po weekendzie... 04.12.06, 14:14 corrina_f1 napisała: > Ok, i wszystko jasne :) > Ja osobiście wolę te z pierwszego linka zjeść w którejś z ich (Kręglickich) > restauracji W domu taniej :))) ## > bo na owoce morza jestem uczulona, na ośmiornice chyba własnie > najbardziej... :( O, to współczuję :(( ## > Nie wspominając, jak się > namęczyłam z "czyszczeniem" ośmiorniczek... Koniec końców, wylądowały po tej > całej wielogodzinnej robocie w WC, bo uznałam, że coś, co wydawało tak > tragiczny zapach, nie może po prostu dobrze smakować... No mnie trochę też rzucało wczoraj po kuchni ;-), na szczęście to były małe ośmiorniczki, a kupiliśmy je zachęceni informacją, że są już oczyszczone. I faktycznie były. Miałem robić nawet zdjęcia i wrzucić do fotogalerii, ale jestem przerażająco leniwy :) ## > Mam nadzieję, że Tobie się udało coś lepszego ;) No było jamowe:) Pozdrawiam, Konserwant:) Odpowiedz Link Zgłoś