Dodaj do ulubionych

Jaka surówka????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:19
W niedzielę mam na obiedzie gości wiec kupiłam duuuży kawał karczku i postanowiłam go upiec w całości. Pokroję później na kawałki, zrobię ciemny pieczeniowy sos, ziemniaki i ........ no właśnie nie wiem jaką surówkę do tego podać. Moze ktoś mi podpowie ........... Bardzo proszę, jestem osobą początkującą w gotowaniu.
ps. Myślałam o modrej kapuście jednak nie jestem przekonana.
Obserwuj wątek
    • Gość: x do świni dobra jest kapusta kwaszona zasmażana IP: *.olsztyn.mm.pl 13.12.06, 20:32
      z grzybkami. Dobra jest też brukselka.
      • banilka Re: do świni dobra jest kapusta kwaszona zasmażan 13.12.06, 20:35
        Też pomyślałam o kapuście- zasmażanej (niekoniecznie kiszonej;) albo jakiejś
        surówce (niekoniecznie wymyślnej) z surowej.
    • Gość: mała Re: Jaka surówka???? IP: *.stk.vectranet.pl 13.12.06, 22:02
      buraczki
    • Gość: ja1 Re: Jaka surówka???? IP: *.chelm.mm.pl 14.12.06, 17:10
      drobno poszatkować kapustę pekińską,do tego por w półplasterki i 2-3 marchewki
      utarte. troszkę jarzynki śmietana i majonez-ale niekoniecznie.
    • fettinia Re: Jaka surówka???? 14.12.06, 17:28
      jesli mieso z sosem i ziemniaki to modra moze byc:)A wiesz jak ja zrobic?:)
      • Gość: kasia.... Re: Jaka surówka???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 18:19
        modrą wiem jak zrobić podpatrzyłam kiedyś u znajomej :))
      • mzrr21 Re: Jaka surówka???? 14.12.06, 22:41
        fettinia napisała:

> jesli mieso z sosem i ziemniaki to modra moze byc:)A wiesz jak ja zrobic?:)
        Podobno dobrze gotuje, ale modrą kapuste to jadłam chyba tylko w knajpie.
        próbowałam wiele razy, w końcu zrezygnowałam. Podaj przepis, tylko dla 50-
        letniej blondynki może się uda
        • fettinia do mzrr21:) 15.12.06, 08:32
          Pytanie-czy chcesz przepis na slaska modra kapuste-czyli gotowana,czy na surowke?:)
    • mroofka2 Re: Jaka surówka???? 14.12.06, 22:03
      kapusta pekińska+ marchewka+ jabłko+ cebula+ kukurydza
      sól, pieprz, olej, troszkę cukru
      • she8 Re: Jaka surówka???? 14.12.06, 22:22
        Marchewka na ciepło duszona na maśle z odrobiną wody i cukrem, pieczarki w
        całości smażone na maśle też, posolone i popieprzone juz na talerzu, surówka z
        kiszonej kapusty z miodem, cebulkąi zieloną pietruszką plus oliwa.Każdy
        wybierze co lubi. Ja z jarzyn zawsze wybieram wszystko.Smacznego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka