piani 14.12.06, 00:37 Co myslicie o wyrobach z cukierni "Słodki, Słony" na Mokotowskiej? Warto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala67 Re: Pytanie do warszawiakow 14.12.06, 01:20 Wszystko, co jadłam, bardzo mi smakowało, dopóki nie pamiętałam o cenach;) Są zabójcze, niestety. Ale słodkości pyszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: Pytanie do warszawiakow 14.12.06, 02:47 ja tez polecam bardzo lubie ich wypieki :D Odpowiedz Link Zgłoś
piani Re: Pytanie do warszawiakow 15.12.06, 02:16 Co waszym zdaniem jest warte takich wydatkow? Ktore ciasta? Pytam, bo mnie smakowaly tylko drozdzowki z serem, natomiast dwa ciasta jakie wybralam byly naprawde niedobre :((( Chcialabym dac jeszcze jedna szanse tej megadrogiej cukierni, przyda sie wiec wasza sugestia. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Pytanie do warszawiakow 15.12.06, 10:59 drożdżówki z serem drożdżówki z makiem tort czekoladowo-truskawkowy - tradycyjny urodzinowy mojego starszaka, o innym nie chce słyszeć Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Pytanie do warszawiakow 15.12.06, 10:06 Ja lokal pani Gessler odwiedzilam tylko raz, niedawno, ale wylacznie dlatego ze byla to impreza firmowa. Lokale firmowane jej nazwiskiem to moda, ktora predzej czy pozniej przeminie. Dla mnie rowniez za wysoka polka cenowa. Jesli chcesz naprawde dobra cukiernie (nie wiem co z niej potrzebujesz), to goraco polecam Irene na Zakopianskiej (Saska Kepa). Szczegolnie wypieki przedswiateczne maja imponujace, czasem niestety trzeba odstac swoje w kolejce.. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pytanie do warszawiakow IP: *.aster.pl 15.12.06, 12:35 Kiedyś mieli tort jaśminowo-pistacjowy - pyszny. Polecam mazurki kajmakowy i czekoladowy oraz ciastko tete a tete (-). Nie smakowało mi dacquoise - za dużo esencji rumowej. Ostatnio widziałam tort figowy, wygląda przepięknie, ale nie próbowałam. Myślę, że lepiej wstąpić tam na herbatę/kawę z ciastkiem, niż brać na wynos. Za 6 niewielkich ciastek zapłaciłam ponad 40 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
piani Re: Pytanie do warszawiakow 15.12.06, 20:46 Skusilam sie wlasnie na tort figowy (pieknie wyglada). Calkowice odradzam! Jest zupelnie bez wyrazu i bez polotu. :( Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Pytanie do warszawiakow 15.12.06, 12:40 Ceny z kosmosu, a kajmak z puszki. Bylam w Slodkim dwa razy - porcje sa spore, do tego slodkie do obrzydliwosci i zbyt intensywne w smaku (w sensie przeperfumowania), nie ma sposobu, zeby zjesc jeden kawalek za jednym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Pytanie do warszawiakow 15.12.06, 15:29 Odpowiadasz na : illiterate napisała: > Ceny z kosmosu, a kajmak z puszki. No więc właśnie, pączek za 3 albo 4 zł w Tłusty Czwartek mnie swojego czasu powalił. Odpowiedz Link Zgłoś
piani Re: Pytanie do warszawiakow 15.12.06, 20:56 Jesli jestesmy przy cenach, to chce powiedziec, ze mnie po prostu odebralo mowe, kiedy wiele osob z ogonka, kupujacych przede mna, placilo po 170-190 zl za klka kawalkow ciasta. Szok! Odpowiedz Link Zgłoś