Gość: glodomorek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:33 hej poszukuje dobrego i sprawdzonego przepisu na gulasz wegierski !! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monika Re: przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 16:54 Znalazłam na forum węgierskim taki przepis - zrobiłam i wyszło bardzo smaczne: Na smalcu lub na oleju usmżyć czerwoną cebulę na złoto, zdjać garnek z ognia i dodać duuużo mielonej papryki. Wstawić ponownie na ogień i wrzucić pokrojoną w kostkę wołowinę, smażyc aż mięso puści sos i zbrązowieje. Dodać czosnek i trochę kminku ( to według uznania ) - poddusić. Można dodać odrobinę wody. MIESO MUSI SIE DUSIĆ WE WŁASNYM SOSIE. Później dodać pokrojoną paprykę ( podłużną, szpiczastą zwaną białą ), i pokrojone pomidory ( 1 -2 ). Można dodać majeranek. Jak mięso jest półmiękkie dorzucić ziemniaki pokrojone w kostkę, zalać wodą i posolić. Zagotować. Podawać z białym pieczywem lub kładzionymi kluskami. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glodomorek Re: przepis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 19:32 fajnie tylko jeszcze proporcje co ile itp :) jak by mozna ale thx za przepis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 19:56 I tu jest problem - proporcji nie podano, robiłam na wyczucie. Podobno ma to być bardziej zupa a nie mięso w sosie...Ale dobre wyszło, no może bym zrezygnowała z ziemniaków na rzecz klusek kładzionych ale to kwestia smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: przepis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 20:01 Najlepiej tu zapytać: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14980 Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś