Dodaj do ulubionych

Barszczyk wigilijny

IP: *.netblok.pl 23.12.06, 19:43
Proszę może o banalną radę, ale nie gotowałam nigdy wigilijnego barszczyku a
na jutro jestem zmuszona to zrobić więc siedzę i czytam różne postne przepisy,
a tam ciągle o zakwasie z buraków piszą. W związku z tym mam pytanie czy bez
tego zakwasu też można go ugotować i jak?.
Obserwuj wątek
    • Gość: mala 1977 Re: Barszczyk wigilijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 19:59
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=54224710&v=2&s=0 Tez mialam ten
      problem , zajrzalam tu, wybralam przepis magie bo wydawal mi sie najprostszy i
      wyszedl pyszny barszczyk, wlasnie w tej chwili smakuje go sobie, mmm :). dodala
      jeszcze kostki rosolowe i troszke bulinu, nawet mama mnie pochwalila co jej sie
      rzadko zdarza
      • Gość: mila9910 Re: Barszczyk wigilijny IP: *.netblok.pl 23.12.06, 20:04
        Dzięki bardzo już coś tam dla siebie znalazłam i chyba będzie smakowało, a
        najważniejsze, że bez robienia zakwasu.
        • madelon1 Re: Barszczyk wigilijny 23.12.06, 20:41
          ja dodaje sok z cytryny pod koniec gotowania i jest super..
        • jagoda85 Re: Barszczyk wigilijny 23.12.06, 20:41
          Dodaj pod koniec gotowania 2 jabłka, dobrze wymyte, pokrojone w ćwiartki, bez
          zdejmowania skórki, bez gniazd nasiennych. Barszcz nabierze świetnego winnego
          smaku. Potem te jabłka wyjmij. Jabłko świetnie poprawia smak. Smacznego.
          • Gość: mila9910 Re: Barszczyk wigilijny IP: *.netblok.pl 25.12.06, 13:39
            Z tymi jabłkami to świetna podpowiedź dałam do barszczyku, i zrobiłam go w
            większości z waszych podpowiedzi. Wyszedł znakomity i bardzo klarowny o
            przepięknej barwie. Wszystkim moim bliskim bardzo smakował, a ja ze swej strony
            też Wam wszystkim dziękuję.
    • krzysztof_wandelt ba_nita sie nie odzywa to podaje jego przepis 23.12.06, 20:46
      jest w miare szybki bez kiszenia
      picyk i tak chodzi obecnie na okrągło to tez przepis na czasie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=54224710&a=54254614
    • ampolion Re: Barszczyk wigilijny 25.12.06, 20:29
      Własnie robię taki na skróty - anatema dla ekspertów. Kupuję gotowy rosół,
      dodaję pora (tym razem dodam i to jabłko, dziękuję za sugestię)dla dosmaczenia,
      podlewam POLSKIM koncentratem, dodaję odrobinkę soku z cytryny. Jem z mięsnym
      lub grzybowym tortellini. Dobre bo polsko-amerykańskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka