Dodaj do ulubionych

Miał być!!!

06.01.07, 12:44
Miał być łosoś na wigilię, ale ponieważ wylądowałam na chemii w szpitalu i
wróciłam dzień po świętach, łosoś jest przeznaczony na dzisiejszy i
jutrzejszy obiad. Nie odsyłajcie mnie do wyszukiwarki, bo nie mam siły. Jak
go zrobić, szybko i smacznie. Mam koperek, zieloną pietruszkę, masło, olej,
oliwę, ziemniaki, łososia ok. 70 dkg
Obserwuj wątek
    • fettinia Re: Miał być!!! 06.01.07, 13:15
      mysle,ze najprosciej mozna go upiec w folli alu w piekarniku.Natrzec
      przyprawami,ziolami,koperkiem jak piszesz,kawaleczki masla owinac dobrze folia-i
      do pieca:)Pozdrawiam i zdrowia zycze:)
      • mzrr21 Re: Miał być!!! 06.01.07, 13:33
        Dzięki piękne, zażyczenia dziękuję, trochę jestem roztrojona tym wszystkim. Nie
        mam folii, bo wyszła, ale jak wrzucę na patelnię, posypię zielskiem to bedie
        dobrze.
    • bagatella Re: Miał być!!! 06.01.07, 13:34
      my bardzo lubimy lososia w kazdej postaci, ale chyba naj naj i number one to
      losos na parze. lososia natrzec sola, pieprzem 5kolorowym, a z braku zwyklym
      czarnym, na to duzo koperku i pietruszki. ja jeszcze podrzucam imbir i co mi
      sie nawinie, ale to jest baza. na sito do gotowania na parze i po 10-15 min
      losos gotowy jak maselko. polecam i zycze smacznego i duzo zdrowka tez zycze.
      bagatella
    • Gość: me Re: Miał być!!! IP: *.acn.waw.pl 06.01.07, 13:51
      Fajnie smakuje losos gotowany. Najpierw gotuje sie go przez 8 minut (sredniej
      wielkosci filet), a potem zostawia w wodzie z gotowania na nastepne 5 minut. W
      tym czasie rozpuszcza sie maselko na patelni, dorzuca do niego koperek i
      (opcjonalnie) sok z cytryny. Polewa sie tym sosikiem wyjetego z wody lososia i
      gotowe. Moim zdaniem najlepszy jest sam, bez zadnych dodatkow, ale jadlam go
      kiedys u tesciowej ze szpinakowym makaronem i smakowal naprawde niezle. Z kolei
      dla meza (choruje na nerki) zwykle robie do tego lososia pieczone ziemniaki.
    • fettinia mzrr21:) 06.01.07, 14:41
      Pytalas kiedys o kapuste,ale nie odpisalas czy o surowke czy o typowo slaska
      gotowana ci chodzi:)
      • mzrr21 Re: mzrr21:) 06.01.07, 16:53
        O kiszoną uduszoną. Łosoś został uduszony z koperkiem i zieloną pietruszką, z
        masełkiem, oliwą itp. wyszedł pyszny, skropiony cytryną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka