Gość: Mika IP: *.aster.pl 14.01.07, 10:51 Poradzcie mi co mozna zrobic z fileta z piersi kurczaka. Ciągle robie z niego kotlety i chcialabym zrobic cos innego.Jeżeli ma ktos jakis ciekawy i niezbyt trudny pszepis to bede bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mzrr21 Re: Filet z piersi kurczaka 14.01.07, 11:01 Filet z piersi kurczaka przetnij na pół, połóż na każdy kawałek żółtego sera, zroluj, zepnij wykałaczką, możesz opanierować w jajku i bułce tartej i usmaż. To pierwsze co mi wpadło do głowy na szybko. Zaraz pomyślę i coś jeszcze napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Filet z piersi kurczaka IP: *.chello.pl 14.01.07, 11:04 Pokrój pierś z kurczaka w grubą kostkę, przysmaż na patelni ale nie zrumieniaj, ugotuj jedną zafoliowaną paczkę ryżu i wrzuć to wszystko na patelnię razem z mieszanką chińską - duś około 15 minut pod przykryciem z dodatkiem masła, szczypty curry i cebulką pokrojoną w okręgi. Będziesz zachwycona - proste, studenckie danie obiadowe :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mzrr21 Re: Filet z piersi kurczaka 14.01.07, 11:06 Znalazłam, moje dzieci to uwielbiają. 2 jaja 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżki maggi 2 łyżki musztardy 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka vegety 2 ząbki czosnku 2 łyżki maki kartoflanej Jajka i wszystki składnikie i dobrze rozmieszać na jednolitą masę. Filety rozklepać lub poprzecinać na cienkie plastry. (u mnie się robi ggggggrube paski). Włozyć mięso do zalewy i moczyć przez noc. (minimu 3 godziny). Pies, smażyć właściwie na dobrze rozgrzanej patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Polecam 14.01.07, 11:22 wcale nie takie trudne na jakie wygląda... a efekt! Zresztą sama popatrz :-) fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,23138222,23138222.html Odpowiedz Link Zgłoś
sathi1983 Re: Filet z piersi kurczaka 14.01.07, 12:29 potrzebne są piersi kurze - ilość..hm..tyle ile głodomorów mąka troszke sezamu ale niekoniecznie koperek oliwa do smażenia kurczaczka kroimy w takie pasemka lub większą kostkę obtaczamy w mące i sezamie[mieszamy sobie wcześniej na talerzu mąkę z sezamem] i wrzucamy to na rozgrzaną oliwę, na patelnię i smażymy żeby były rumiane po usmażeniu wykładamy na talerz z papierowym ręcznikiem aby osączyć nadmiar tłuszczu i sypiemy obficie posiekanym koperkiem. Wydaje się banalne, można rzec że gdyby się usmażyło piersi normalnie w całości w mące to byłoby mniej zachodu, ale to jest naprawdę inny smak Przekąska jest rewelacyjna i na ciepło i na zimno. Ja to jadam z surówką z młodymi ziemniaczkami lub ryżem Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Filet z piersi kurczaka 14.01.07, 12:42 Mozesz jeszcze inaczej:pokroic w paski i do marynaty takiej-sos sojowy,oliwa,sok cytrynowy,lyzeczka miodu,przyprawa 7 ziol,ewentualnie pieprz i papryka.Zostawic na chwile a potem smazyc.Pyszne do ryzu:) Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Filet z piersi kurczaka 14.01.07, 16:09 zapiec filety w piekarniku dodać na nie usmażone pieczrki z ceblą znów zapiec, posypać serem zółtym i zapiec, dodać na wierzch łyzke śmietany i jeszcze n minutke do piekarnika;) i gotowe! pamiętaj oczywiście, żeby je jakoś porzyprawić najlepiej przed nałożeniem pieczarek;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margerita do mroofka2... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 23:36 ..a ile czasu trzeba je zapiekać? dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Filet z piersi kurczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:41 filety w średnią kostkę,przyprawa gyros,usmazyć na oliwie do tego pieczone ziemnaki i surówka z kiszonej kapusty,pycha Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Filet z piersi kurczaka 15.01.07, 10:47 Wszystko można zrobić. No, prawie wszystko - od tortilli po chińskie jedzenie... Podmażyć i wrzucić na pizzę itp. itd.... Odpowiedz Link Zgłoś