Dodaj do ulubionych

Dostałam od teściowej kawał sarniny

IP: 217.97.238.* 24.01.07, 11:45
Witajcie. Dostałam od teściowej spory kawał sarniny, który niezwłocznie
zamroziłam. Myślałam zeby wcześniej zamarynować miesko i zrobic pieczeń z
warzywmi. Ale jaka marynata bedzie odpowiednia do sarniny? Może ma ktoś
ciekawy przepis ?
Obserwuj wątek
    • yavorius Re: Dostałam od teściowej kawał sarniny 24.01.07, 11:52
      Proszę uprzejmie:

kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,49349455,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
      kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,68529710,P_KOBIETA_PRZEPISY.html
      www.pzlow.pl/palio/html.run?_Instance=www.pzlow.pl&_PageID=889&_RowID=2&_CheckSum=-1828839538

Tu cała masa:
      knieja.pl/kat_przepisow.php?k=1&s=0&e=20
      I tu jedno z marynatą:
      www.twojemiejsce.net/polonia_kuchnia_dania_sarnina.html
    • Gość: u Uważaj na wągry robali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 12:39
      Pamiętaj, że sarnina to dziczyzna.
      Moze mieć robale, wągry robali itp.
      Dlatego z dziczyzny zwykle robi się pasztet,
      i wysokiej temperaturze długo piecze, by żadne robactwo nie miało szansy
      przeżycia.
      Jeśli pieczeń to też już wiesz co masz robić, ale wtedy mięso może wyschnąć.
      • Gość: nancy Re: Uważaj na wągry robali IP: *.pekao.com.pl 24.01.07, 13:35
        Dziczyzna, podobnie jak każde inne mięso powinno być przed dopuszczeniem do
        handlu przebadane weterynaryjnie. Mówi o tym zarówno Prawo łowieckie, jak
        ustawa o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego. No
        chyba że zakładamy, że teściowa lub teść autorki wątku jest kłusownikiem i
        sarnina została pozyskana nielegalnie.
        • Gość: Anielka Re: Uważaj na wągry robali IP: 217.97.238.* 24.01.07, 13:47
          Sarnina pozyskana jak najbardziej legalnie. Ale tymi robakami to sie
          pzerazilam ...
          • Gość: zielonka Re: Uważaj na wągry robali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:13
            Koniecznie zanieś do zbadania.
          • Gość: vectra Re: Uważaj na wągry robali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:36
            Nie zwracaj uwagi na bzdurne komntarze - jeżeli mięso jest przebadane
            weterynaryjnie to nie ma czego się bać. Robaki w mięsie? za przeproszeniem, bo
            to obrzydliwe, ale to w zdechłej sarnie która swoje odleżała w lesie to
            możliwe...
            • Gość: o Re: Uważaj na wągry robali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 21:44
              NIE chodzi o robaki chodzące, chodzi o różnego rodzaje wągry, larwy z których
              dopiero w człowieku wylęgają się tasiemce, lub formy pośrednie tasiemca.

• Gość: Zielonka Re: Dostałam od teściowej kawał sarniny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:44
      No a o czym my mówimy.O badaniu chyba i gdzie ty jakieś głupie komentarze tu
      widzisz.A badanie jest konieczne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka