lisia312 30.01.07, 20:45 to mi się "coś" dzieje.Jeżeli ktoś pisze " podajcie przepis", albo "jak zrobić" to chyba oczekuje odpowiedzi jak ja to robię, a nie jakąś sztampę googlową.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 30.01.07, 20:50 A dlaczego google'owa? To forum ma wlasna wyszukiwarke i byc moze Cie to zdziwi, ale Twoj post tez tam sie znalazl. No i dlaczego sztampe? Prawdopodobnie wszystko o co pytasz zostalo tu juz przedyskutowane. Nie wiem dlaczego liczysz, ze teraz otrzymalabys odpowiedz cenniejsza od tej, ktora juz kiedys padla. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 30.01.07, 20:53 czasami to samo pytanie np o szpinak pojawia sie kilka razy na tej samej stronie.Osobie pytajacej nie chce sie po prostu kliknac myszka pare postow na dol:) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 30.01.07, 23:50 jakby jeszcze taki ktos powiedzial dokladniej o co chodzi, a nie tylko "dajcie przepis na cos pusznego"to by byla inna para kaloszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marghe_72 Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: *.acn.waw.pl 31.01.07, 00:02 wyszukiwarka na forum kuchnia to nie google... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 31.01.07, 02:44 Nie... oczekujesz od kogoś odwalenia czarnej roboty i przeszukania za Ciebie forum (bo w końcu jak wpiszesz np. "krewetki" to ze 30 postów wyskoczy, kto by to czytał, nespa?) albo wrzucenia po raz n-ty przepisu na potrawe XYZ. Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 31.01.07, 07:49 Moj przykład. A i owszem czasem wpisuję coś w wyszukiwarkę i znajduję coś komuś i wpisuję w posta. Ale potem ten ktoś nawet nie podziękuje :( To po co mam szukać czegoś komuś i to dlatego, że temu komuś się samemu nie chce poszukać. Jeśli wiem, to mówię, jeśli nie wiem, to szukam komuś ale bardzo rzadko, wiele razy się starałam i wyszukiwałam różne rzeczy innym, ale skoro nie dostałam nawet zwyczajnego dziękuję, to jest mi przykro i tyle. Po co te starania? Jednak czasem nie umiem nie pomóc komuś w czymś dlatego szukam...Ech życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: 87.246.214.* 31.01.07, 15:05 Ja i moja rodzina zawsze dziękujemy b. uprzejmie za otrzymany przepis. Ludzie po prostu nie mają zwyczaju podziękować za otrzymaną poradę i to nie tylko na tym forum. I dlatego żebyś się nie zniechęcała, mówimy Ci gromkie "Dziękujemy":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: *.gldn.net 31.01.07, 07:56 lisia, ja uwazam podobnie. Przegladam te forum juz jakies 5 lat, swego czasu nawet troche pisalem, ale to co sie tutaj dzieje (nie wiem moze ostatni rok) bardzo mi sie nie podoba. Te wszystkie nadete komentarze typu "masz google" albo "to bylo dyskutowane" no i co z tego ze bylo?, mozna nie odpowiadac, nikt nikogo nie zmusza do pisania, nie chcesz nie odpowiadasz i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es po prostu 31.01.07, 07:56 to forum istnieje już kilka lat, więc przewinęło się już mnóstwo tematów i małe jest prawdopodobieństwo zadania pytania, którego nikt wcześniej nie zadał - to jest jakaś różnica, że przeczytasz odpowiedzi dane komuś innemu, a nie Tobie? bo dla mnie żadna, a zaczynając od wyszukiwarki mam szansę więcej się dowiedzieć niż zadając pytanie na nowo, przejrzeć wcześniejsze dyskusje na dany temat - a jeśli wyszukiwarka nic nie znajdzie to zapytać zawsze zdążę no i poza wszystkim forumowa wyszukiwarka to NIE JEST google.. Odpowiedz Link Zgłoś
asiekok Re: po prostu 31.01.07, 08:25 Dlaczego sie denerwujecie, ze odsyla sie do wyszukiwarki. Ona nie jest po to, zeby sie klocic, ale po to,zeby ulatwic sobie zycie. Jak ja robie obiad, a pomysl mam na pol godziny przed zrobieniem go, to szybciej znajde przepis czy porade przez wyszukiwarke, niz jak na forum stworze nowy watek i bede czekac przy kompie klikajac co 5 minut odswierz i dostane moze z jedna odpowiedz w tym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin i tak oto oredownicy korzystania z wyszukiwarki.. IP: *.for.connect.net.au 31.01.07, 08:54 powoli osiagaja sukcesy, gratulacje! wychowali juz chyba tysiace korzystajacych z wyszukiwarki, nie zadajacych glupich pytan na forum(no moze poza tymi, ktorzy zadaja zupelnie banalne pyatnia typu jak pokroic...hmmm;))) a zatem: " Objectve" osiagniety - "tluszcza" korzysta z wyszukiwarki, czego nie znajdzie, to sobie dospiewa (vide :taki np ketchup do chinszczyzny, wot klasyka!) forum marnieje z dnia na dzien! kiedys bywalo dziesiatki wpisow dziennie, obecnie kilkanascie chyba no i dzieki Bogu - no wreszczie ich, matolow nauczylismy! a co! Wyszukiwarka rulez! pogadac na tematy kulinarne nie ma z kim - bo niektorzy eksperci tylko na privach, inni na okraglym stole - wiadomo , eeehhh ;((( mniedzy soba juz nie ma co gadac, bo i tak juz sobie powiedzielismy, co mielismy powiedziec... szkoda, ze ludzie juz pytan nie zadaja po raz 15-ty :( bo nasza "expercka" wiedza, tez ewoluuje, moze mozna byloby dodac cos ciekawego, podzielic sie nowym odkryciem, doswiadczeniem w koncu wszystko sie zmienia, nie? a tak, to by ktos moze znow zapyatl, jak ugotowac ryz na sypko, i my z Syswia by mu odpowiedzialy, przepisowo, ortodoksyjnie, "purystycznie",... ... majac nadzieje ze nikt nie bedzie lecial z pierzyna zeby nam ten ryz biiedny opatulic i przytulic , ehhh ...jednym slowem: NIE LUBIE ODSYLANIA LUDZI DO WYSZUKIWARKI nie chcesz, nie odpowiadaj a admin niech usunie posty, na ktore nie ma odpowiedzi - nie beda zasmiecac ot tak uwazam, i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Senin, bądź łaskawa zauważyć 31.01.07, 09:26 że ja tu nikogo nigdzie nie odsyłam, tylko piszę dlaczego JA z wyszukiwarki korzystam - to chyba różnica, nie? a btw. na setny raz zadane pytanie czasem odpowiadam kolejny raz - jeśli mam czas i ochotę, jeśli nie mam to po prostu nic nie piszę, bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Senin, bądź łaskawa zauważyć 31.01.07, 09:48 Otoz to. Zreszta - wiele zalezy od tematu watku. Jesli poszukujacy odpowiedzi jasno wyluszczy, o co mu idzie (np 'czym rozni sie zurek od barszczu bialego?') to w ten watek wchodza ci, co albo chca sie dowiedziec, albo odpowiedziec (albo banita, zeby wykonac jakiegos chamskiego kazaczoka, bo mu sie nudzi), albo wlasnie ewoluowac swoja ekspercka wiedze. Jesli jednak watek nazywa sie 'ojej' 'POMOCY' 'a jesli?' 'potrzebuje odpowiedzi' 'Wroclaw', 'garnuszek', 'jak dlugo gotowac?', 'szybki przepis!' 'resztka' 'ratunku', 'bialko' itd itd - to jednak cos moze otwierajacego i czytajacego trafic, kiedy okaze sie, ze watek o identycznej tresci istnieje, w dodatku na tej samej stronie, w dodatku z kilkunastoma zyczliwymi i grzecznymi odpowiedziami. Czesto jest tak, ze na watki tak zatytluowane nie odpowiada nikt, oprocz psa z kulawa noga (i banity). Wtedy tez forum jest winne, bo niezyczliwe jest i 'nie mozna na Was liczyc, mimo ze watek swoj podbijalam pietnascie razy, chamy paskudne'. Napiszmy te faki i bedziemy to mieli z glowy moze. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Senin, bądź łaskawa zauważyć 31.01.07, 09:52 illiterate napisała: > Czesto jest tak, ze na watki tak zatytluowane nie odpowiada nikt, oprocz > psa z kulawa noga (i banity). Wychodzi na to, że jestem psem z kulawą nogą ;DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Senin, bądź łaskawa zauważyć 31.01.07, 10:02 E, po tych wszystkich rewelacjach, ze lubisz pic Decoral (zwlaszcza tu, na forum kulinarnym w koncu) to akurat zadne zaskoczenie. Swoja droga - jak na psa z kulawa noga piszesz duzo i szybko oraz masz bujna osobowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Senin, bądź łaskawa zauważyć 31.01.07, 09:54 Ale że banita jest chamski i to np. mnie zniechęca do czytania forum, to już inna sprawa. Jestem ciekawa, jak długo jeszcze będzie to chamstwo trzeba znosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roy Re: i tak oto oredownicy korzystania z wyszukiwar IP: *.gldn.net 31.01.07, 12:21 senin, piekna argumentacja:) Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: i tak oto oredownicy korzystania z wyszukiwar 31.01.07, 14:20 Moge sie mylic / tzn, byc moze jest tak tylko u mnie /, ale ostatnio strony forum otwieraja sie bardzo wolno. A jak juz sie otworza, to ze spisu tematow wynika, ze niewiele osob wyslalo posty w ciagu ostatnich kilku godzin. Byc moze powod jest taki, a nie niechec do samego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: i tak oto oredownicy korzystania z wyszukiwar 31.01.07, 16:46 A ja nie lubię leni spodziewających się nie tylko natychmiastowego przepisu na pieczone gołąbki, ale też żeby je go gąbki im włożyć. Co zresztą i tak robię - wirtualnie. Linki też te osoby oburzają bo komu tam takie coś otwierać! Czemu się dziwić, że wyszukiwarki im nie odpowiadają. Najlepsze wyjście z sytucji to jadać w stołówkach, albo w restauracjach, albo nająć kucharza. Ale jest i druga strona medalu. Wyszukiwania mogą być baaardzo powolne, zależy od łącza i komputera. Także jeśli surfuje się w pracy to jest niebezpieczeństwo, że pracodawca może mieć poważne obiekcje co do posługiwania się komputerem w sparwach z pracą nie związanych. W takich sytucjach: dajcie mi szybko przepis, ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadumana Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: 83.238.166.* 31.01.07, 09:58 Zgadzam się z Senin, że FK ma okres świetności za sobą. Ilość postów spadła, a 'starzy' dyskutanci najwyraźniej uznali, że temat się wyczerpał i 'przejadł'. Wszystko "już było":) Chociaż wszystko się zmienia i na przykład ja - ciągle coś w gotowaniu zmieniam i ulepszam, nie mam przepisów takich 'raz na zawsze' poza świątecznymi, typu wigilia. Sama też rzadziej tu zglądam. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 31.01.07, 10:05 Yhy. To mi przypomina jedna staruszke: "Przed wojna to kielbasa byla... teraz to to zadna kielbasa nie jest. Tamta kielbasa miala smak! I zapach! I taka jak sie na nia patrzylo wyrazniejsza byla!" Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 31.01.07, 14:26 Forum kwitnie wtedy, gdy jest wielu odpowiadajacych. Nie wtedy kiedy jest milion pytajacych. Nie sadze aby autorzy watkow typu "przeslijcie mi sprawdzone przepisy na maila..." byli swietlana przyszloscia forum. Co by nie powiedziec, zaglada tu wiele osob, ktore akurat zapalily gaz i musza cos szybko ugotowac. No i jesli do tego gotuja od wielkiego dzwonu, szybko sie tu nie pokaza. Nie nalezy zniechecac tych, ktorzy odpowiadaja, a forum bedzie sie rozwijac. W przeciwnym wypadku zostanie nam tylko wyszukiwarka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: 87.246.214.* 31.01.07, 14:57 Czy skromnie uważasz, że forum kwitnie dzięki właśnie Twoim odpowiedziom? Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 31.01.07, 15:56 Skromnie uwazam, ze linn jest na forum od wielu lat najbardziej kompetentna osoba, jesli chodzi o meandry i zawilosci kuchni wloskiej. I nie tylko zreszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyszukiwarka Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: *.chello.pl 31.01.07, 10:36 w tym temacie nie chodzi o to czy komuś chce się szukać w wyszukiwarce czy nie tylko o chamstwo odpowiedzi,że poszukaj se "osiołku" w wyszukiwarce,można przecież miło-"ten temat już był poruszany, zobacz w wyszukiwarce", a nie-"ło matko znowu jakaś sierotka zawraca nam gitarę, poszukaj se ciemniaku w wyszukiwarce i daj nam spokój", może nikt dosłownie tak nie mówi,ale takie jest odczucie i to bardzo zniechęca,poza tym nie wszyscy są wprawieni w obsłudze internetu i komputera,albo są tu po raz pierwszy, proszę forumowiczów o trochę cierpliwości i wyrozumiałości, acha a czym się różni żurek od barszczu białego;) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Wyszukiwarko:) 31.01.07, 10:42 Wyszukiwarka wyszukala specjalnie dla ciebie ten watek:)) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=55223335&a=55223665 Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Wyszukiwarko:) 31.01.07, 16:01 fettinia napisała: > Wyszukiwarka wyszukala specjalnie dla ciebie ten watek:)) > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=55223335&a=55223665 M, tak, fetti :) Moja wyszukiwarka wyszukala watek podobny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=55600739&v=2&s=0 Jest tu wszystko - i gapiowaty pytajacy, ktory nie korzysta z wyszukiwarki i niepotrzebne oraz glupie uwagi o tym, co kto ma pod berecikiem. Modelowy zly watek w zasadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Wyszukiwarko:) 31.01.07, 16:28 tak,ale ja w swoim poscie absolutnie nie bylam zlosliwa:)Poszukalam za nia:)A co do twego watku wyszukanego..hmm.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyszukiwarka Re: Wyszukiwarko:) IP: *.chello.pl 31.01.07, 20:08 to zapytanie o żurek było z przymrużeniem oka czyli tak dla żartu, no ale pięknie dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 31.01.07, 14:35 Gość portalu: wyszukiwarka napisał(a): > w tym temacie nie chodzi o to czy komuś chce się szukać w wyszukiwarce czy nie > tylko o chamstwo odpowiedzi,że poszukaj se "osiołku" w wyszukiwarce,można > przecież miło-"ten temat już był poruszany, zobacz w wyszukiwarce", a nie-"ło > matko znowu jakaś sierotka zawraca nam gitarę, poszukaj se ciemniaku w > wyszukiwarce i daj nam spokój", może nikt dosłownie tak nie mówi,ale takie jest > odczucie i to bardzo zniechęca,poza tym nie wszyscy są wprawieni w obsłudze > internetu i komputera,albo są tu po raz pierwszy, proszę forumowiczów o trochę > cierpliwości i wyrozumiałości, acha a czym się różni żurek od barszczu białego; > ) Masz bardzo duzo racji Niektórym kultury brakuje, oj brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisia312 Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: *.chello.pl 01.02.07, 09:12 Kochani Moi!!! weszłam na to forum tydzień temu i z ciekawości zaczęłam otwierać jakieś wątki.Moje zdziwienie było ogromne, że w co drugim wątku były odpowiedzi: wyszukiwarka!!!!Dlatego pozwoliłam sobie na rozpoczęcie tego wątku, nie myśląc o tym,ze wkładam kij w mrowisko.Ale myślę, że czasami dobrze jest porozmawiać na /dla niektórych/ oczywiste tematy. Bardzo WSZYSTKIM dziękuję za wypowiedzi. Z niektórymi się zgadzam, z niektórymi nie, ale dzięki.Ponieważ gotuję od 25 lat /mam 4 dzieci-więc duuuuużo/ mam swoje przepisy, i właśnie o takich cudzych "sekretach" mi się zamarzyło. Oczywiście wiem, że to, że moim smakuje, nie musi smakować innym.Wiem też, że z czasem moje potrawy ewoluują, więc przepisy z czasem też się zmieniają.Pozdrawiam wszystkich serdecznie, lecę do pracy odezwę się jak wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loop Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 14:55 Po pierwsze: dlaczego ktoś, kto prosi o poradę nie traktuje odesłania do wyszukiwarki jako rady? Jeśli ktoś dopiero zaczyna forumowanie może nie wiedzieć o takim wynalazku. Jeśli wiem, że jakiś temat tam jest wyczerpująco omówiony, to przecież odsyłam z dobrej woli a nie ze złośliwości. Po drugie: każda społeczność ma jakieś swoje ustalone prawa, jeśli ktoś tu jest nowy, to raczej powinien zastanowić się o co chodzi z tą wyszukiwarką a nie przypisywać innym tak od razu złą wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola szukanie się opłaca !!! IP: *.aster.pl 31.01.07, 20:56 Gość portalu: loop napisał(a): > Po pierwsze: dlaczego ktoś, kto prosi o poradę nie traktuje odesłania do > wyszukiwarki jako rady? Jeśli ktoś dopiero zaczyna forumowanie może nie >wiedzieć o takim wynalazku. Dokładnie myślę to samo, odesłanie do wyszukiwarki _jest_ formą rady. A poniższy link dobitnie pokazuje, że zaglądanie tam się opłaca ! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=56483011&wv.x=1&a=56483701 Swoją drogą, podziwiam corrinę, że chciało jej się za kogoś wyszukać tyle gotowych odpowiedzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: 87.246.214.* 31.01.07, 16:36 Mam podejrzenia, że Banita i Yavorius to te same osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 31.01.07, 16:47 A skad. Dwie kompletnie rozne energie. Czasem sie zgadzaja, to wszystko, jednak kiedy forma yavoriusa jest sowizdrzalska, to nigdy nie jest chamska. W przeciwienstwie do kolegi be. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguirre Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 16:57 Co wy, wyszukiwarki nie macie? Poszukajcie w wyszukiwarce, że o używaniu wyszukiwarki już było dyskutowane tu. I jak wrzucicie w wyszukiwarkę (dziwię wam się, że wam się nie chce) o wyszukiwaniu w wyszukiwarce tematów dotyczących wyszukiwania w wyszukiwarce, to też tam będą wątki dotyczące wyszukiwania w wyszukiwarce tematów o wyszukiwaniu w wyszukiwarce tematów o wyszukiwarce na forum tym. A jak byście, że też wam się nie chce, wrzucili... A wy tu o wyszukiwaniu wyszukiwarką dyskutujecie, ech. (Dla ciemniaków - to ironia była. A co to za potrawa, to se w wyszukiwarce znajdźcie) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Zamknąć to forum! 31.01.07, 17:10 I banite, w formie uszczypliwego drogowskazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianka Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: *.pronet.lublin.pl 31.01.07, 22:32 Oczywiście że go wybanowałam. Nawet największe osiągnięcia w sztuce kulinarnej nie upoważniają nikogo do chamskiego traktowania innych. Wchodzę na Forum Kuchnia używam wyszukiwarki(która jest tak zalecana na tym forum) i pod hasłem którego szukam, wyskakuje mi 20 postów banity z treściami, które z przepisami nie mają nic wspólnego. To zwykłe śmiecenie. Dość tego! Odpowiedz Link Zgłoś
te_tryk Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 03.02.07, 10:32 "o wojskowych znad nadmorskich granic o obrońcach Forum Kuchnia stanic..." Nic gorszego jak misja i poczucie bycia jedynym obrońcą kształtu forum. Siedzi taki, kuka w posty i psuje sam sobie nerwy irytując się na kolejnego lamera. A każdą energię dałoby się obrócić w coś dobrego. Na przykład zamiast wysilać się na finezyjne inwektywy plus nieodłączne hasło: zajrzyj do wyszukiwarki, zrobić tą łaskę, samemu wpisać w wyszukiwarkę forumową i podać linka: tu masz, człowieku nieoświecony, przepis i ciesz się. I po uzyskaniu takiej wiadomości, gdyby ktoś nadal miał niejasność, mogłaby odnowić się dyskusja. Ale nie. Lepiej podreperować swoje zleżałe ego wymyślając od ćwoczków, buraczków i adolfików. Ja tam proponuję realizację sadystyczno-masochistycznych zapędów we własnym zakresie, bez angażowania innych forumowiczów. Na przykład poprzez siorbanie bez łyżki za gorącego rosołu, przesolonego i przepieprzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga banita 02.02.07, 15:08 Zaglądam tu od niedawna i zauważyłam,że bywalcy nieraz ostro reagowali na wpisy ba_nity,w których ja nie dostrzegałam niczego az tak drastycznego.Teraz już wiem o co chodzi, i kim jest ba_nita i żeby nie wiem jak dobrze gotował,to obiadu bym z nim nie zjadła. Odpowiedz Link Zgłoś
mo-rel-ka Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 02.02.07, 18:16 jestem tu krótko, dopiero zaczynam forumową przygode, alemoim zdaniem, zadna wiedza nieupowaznia do ordynadnych odzywek w stosunku do mniej doswiadczonych forumowiczów (patrz posty banity) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 13:25 Interesujące, znikło kilka postów. Cenzura? Ciekawe że banity rzygi zostają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziew Re: Twoje posty zniknęły chicarica IP: *.208.bakcyl.dew.pl 04.02.07, 13:36 i słusznie , były niezgodne z netykietą , nie na temat i personalnie atakujące w obrażliwy sposób forumowicza Odpowiedz Link Zgłoś
marcelina1968 Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 03.02.07, 17:56 ...no ty jako niezalogowany jestes zdecydowanie bardziej wiarygodny PPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
revecca Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... 03.02.07, 18:43 Poprawiłeś mi humor. :) Pisuję tutaj często jako niezalogowana albo pod drugim, kuchennym nickiem. Forum GW znam praktycznie od początku i bawią mnie do łez teksty o ilości postów. ;) "Napisałeś mniej niż ja to nie masz nic do gadania" - eh... :) To jakaś licytacja czy co? Pozdrawiam serdecznie - zamknąłeś ba_nitę jak widać. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 lisia, popieram! 04.02.07, 16:01 Popieram autorke watku. Jak wiadomo w interneci mozna znalezc wszystko co sie chce, ale jesli wyjdziemy z takiego zalozenia to po co istnieją fora? Frum z zalozenia sluzy do dyskutowania i wymiany mysli, a google do wyszukiwania. Jesli wiec ktos chce wyszukiwac to idzie na google, a jesli chce dyskutowac to idzie na forum, proste jak drut! A ci co nie chca dyskutowac, wcale nie sa do tego zmuszeni. Bark odzewu z pewnoscia da autorowi watku wiecej do myslenia niz wredne komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: lisia, popieram! 04.02.07, 16:06 Poza tym frum kuchnia istnieje juz na tyle dlugo, ze mozna przypuszczac ze "wszystko" zostalo juz obgadane. To moze je zamknąć w takim razie? Ja jednak mysle ze jesli nawet cos zostalo omowione juz 10 razy, to przy 11- stym zawsze jest szansa ze pojawil sie ktos nowy i ma cos nowego do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Hola, hola! Nie chodzi o to, żeby zakazać dyskusji 05.02.07, 13:00 Krytyka w większości tyczy się wątków, które są zakładane bardzo często, czasem są dwa lub trzy takie same na tej samej stronie. Co byś powiedziała, gdyby na tej samej konferencji prasowej wciąż zadawano to samo pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
nzuri Re: lisia, popieram! 05.02.07, 13:10 Ale nikt to nie odsyła do gugla (który nie jest jedyna wyszukiwarką) tylko do wyszukiwarki forumowe, dzięki której możesz przejrzeć watki na określonym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena2lbn Re: ;-) oczywiście do głowy ci nie wpadnie, że 04.02.07, 20:42 te-tryk lubisz kopac leżących? ba_nita został wyciszony nie za odsyłanie do wyszukiwarki ,tylko za to,ze zachowywał sie jak gbur,był coraz bardziej niegrzeczny w swoich odpowiedziach. Nie powielaj go,skoro tez go potepiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
te_tryk Re: ;-) oczywiście do głowy ci nie wpadnie, że 04.02.07, 21:01 magdalena2lbn napisała: > te-tryk lubisz kopac leżących? > ba_nita został wyciszony nie za odsyłanie do wyszukiwarki ,tylko za to,ze > zachowywał sie jak gbur,był coraz bardziej niegrzeczny w swoich odpowiedziach. > Nie powielaj go,skoro tez go potepiasz. Leżących? Czy ty nie przesadzasz? Czy ja wyzywam kogoś od zapóźnionych w rozwoju albo innych robaczków? Wątek jest o wyszukiwarkach. Rozmawiamy na temat. Ale dobrze, może czas przestać - na dziś ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASIAA Re: jak czytam wrzuć w wyszukiwarkę.... IP: *.zgora.dialog.net.pl 04.02.07, 20:53 Ja się z Tobą zgadzam. Po to zaglądam na forum, żeby móc zadać pytanie. Są osoby które z chęcia odpowiedzą nawet po sto razy i po to jest forum. Jak się nie chce - odpisywać nie musi. Ale wiesz, tacy co się w domu i pracy boją odezwać, tu mają anonimowo pole do popisu . Tu można naszczekać, nakrzyczeć, namądrzyć się - i nikt nie wie, że to oni. A niech im ulży. Odpowiedz Link Zgłoś
mwookash Nie podoba Ci się to zmień regulamin forum 05.02.07, 13:02 i netykietę, choć wątpię byś kiedykolwiek zadała sobie trud ich czytania Odpowiedz Link Zgłoś
nieskorzanka Re: Nie podoba Ci się to zmień regulamin forum 06.02.07, 10:33 Dzięki takim opluwającym każdego, kto o coś pyta, to forum zanika. jeszcze rok temu zasiadałam do forum i nie mogłam oderwać się od wątków ( mimo powtórzeń), a teraz mizerne parę wpisów dziennie - wieje nudą..... Odpowiedz Link Zgłoś
nieskorzanka Do nikogo konkretnego 06.02.07, 10:51 tylko jakoś tak mam wrażenie, że jak ktoś poraz n-ty zapyta co zrobić z białek, to od razu spotyka się niechętnym fukaniem ( różnych osób, chociaż zauważyłam kilka dość powtarzających się). Ja po prostu sobie czytam, a jak mam coś do powidzenia, to mówię, a jak mi się nie chce to milczę. Po co fukać? A jak mam coś do powiedzenia i mówię, to cieszę się, ze ktoś skorzysta z mojego doświadczenia. A sama jak pytam, to cieszę się , gdy ktoś życzliwie mi odpowie... Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella nie masz racji, forum upada dzieki 06.02.07, 11:08 takim wlasnie osobom jak zalozycielka tego watku. wpada tutaj jak do pogotowia i zyczy sobie przepisy na pyszne ciasta. nawet nie wie czego chce ona sama i jej rodzina, ale sie nachalnie pyta. Ja nazywam to Zasmiecaniem forum, ale ona brnie dalej, uwaza, ze osoby ktore sie tu udzielaja sa niegrzeczne i agresywne bo odsylaja do wyszukiwarki, a ona sama nie zadala sobie najmniejszego trudu pojscia do galerii potraw i poszukania inspiracji dla siebie. i jak to nazwac? ale takich malkontentow jednorazowych jest tu od jakiegos czasu coraz wiecej, a efekt ich odwiedzin i glupio stawianych pytan wrecz z zadaniami na wczoraj, jest taki ze sa li tylko i pytajacy a odpowiadajacych notoryczny brak. kiedys to bylo forum dyskusyjne, a dzis mlode i niedouczone panny sprowadzily, swoim zachowaniem, to forum do zegarynki ktora ma odpowiadac na ich oblednie madre pytania typu jak kroi sie marchewke, co zrobic z bialka, sprawdzone i pyszne salatki, co do polwytrawnego wina na romantyczna kolacyjke, pyszne blizej niewiadomome ciasta, i tak dalej i tak dalej, rece opadaja. I nie dziwie sie, ze wiele osob opuscilo to forum, bo ile mozna...znosic ataki i odpowiadac w kolko na te same debilne pytania bez zadnej konstruktywnej wymiany zdan i dialogu. Odpowiedz Link Zgłoś
nieskorzanka każdy był kiedyś młody i niedouczony... 06.02.07, 11:24 A może założyć forum kuchenne dla młodych i niedouczonych panien? Tylko kto im będzie udzielał rad... Odpowiedz Link Zgłoś
bagatella Re: każdy był kiedyś młody i niedouczony... 06.02.07, 11:32 to jest dobry pomysl, a odpowiadac beda same sobie, one i tak sobie nic z tego nie robia bo kazdy wpis to niemalze: jestem noga kuchenna i nie mam pojecia o gotowaniu ale chce choc raz zablysnac przed mezem. to ja sie pytam co oni tak na co dzien jadaja, czy te panny nie maja matek czy babc aby przy ich boku poznac choc troche podstawy kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś
nieskorzanka Re: każdy był kiedyś młody i niedouczony... 06.02.07, 11:46 Ja nieskromnie powiem, że nieźle gotuję, ale kobiety z mojej najbliższej rodziny to właśnie te nogi kuchenne. Pierwsze kroki stawiałam sama, a nie było wtedy internetu. Ale we mnie był ogrom woli, żeby czegoś się nauczyć i było mi dużo łatwiej bo bardzo lubię dobre jedzenie. A dzisiejsze ,, niedouczone panny" wciąż odchudzają się, no i robią szeroko pojęte kjariery ( nie mówię tego złośliwie). Ja ,,będąc młodą mężatką", studia miałam za sobą, dyplom zawiesiłam na haku i zajęłam się pracą na roli i wychowywaniem dzieci, to i większe miałam motywacje do doświadczania kulinarnej sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: posiada co najmniej kilka tysięcy gdynian. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:23 IP, psitku, to nie jest żadna sztuka. Chcesz, to zaraz napiszę do ciebie z Brazylii albo Seszeli. Co wolisz. Odpowiedz Link Zgłoś