Gość: G.Loots IP: 196.4.0.* 23.04.03, 15:30 Chce zrobic Pierogi nadziane miesem lub kapusta i grzybkami. Moj maz tak oto tego niezje, musze to polac sosem, ale jakim? Czy ktos ma jakies pomysly Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: feainne Re: Pierogi IP: *.dip.t-dialin.net 23.04.03, 15:58 a taki sosik z...torebki?, serowy np? wiem, ze za proste ale ja nie umiem innych a moze nie chce mi sie, z torebki siup i gotowy;-)albo taki sosik holenderski jak do szparagow? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_mandarynka Re: Pierogi 23.04.03, 16:12 Hmmm... na pewno sos musi współgrac z tym, co bedzie polewał. Proponuje sos kapustowy. W zyciu nie robiłam, nie jadłam ale wierzę, że jesli włożysz odrobinę wisiłku i masz taktownego męża to będzie mu smakowało. Warto się zastanowić nad sosem ciastowym, naturalnie o smaku ciasta pierogowego. Grzybowy chyba zbyt zwyczajny. :))) Życze powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hippa Re: Pierogi IP: *.ht.pl 23.04.03, 19:23 Ja bardzo lubie pierogi z miesem lub z kapusta z grzybkami polane bułka przyrumieniona na masle, moj chlop natomiast takie pierogi uwielbia jak sa polane skwarkami i cebulka bardzo mocno przyrumieniona.. wiem, ze to nei sosy, ale bardzo smaczne polewki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Pierogi IP: *.tele2.pl 23.04.03, 19:29 ja bym jednak do pierogow z meisem zrobila sos z prawdziwkow: bierzesz suszone, moczysz (ja mocze cala noc), potem podsmazasz pokrojone w paseczki, wegeta, pieprz, smietana, troszke cukru i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mada Re: Pierogi IP: *.dyn.optonline.net 26.04.03, 05:07 ja robie pierogi z sosem pomidorowym, do ktorego dodaje podduszona cebulke, jakas bardzo pikantna kielbase i czerwona fasole. pycha!!! Odpowiedz Link Zgłoś