Gość: kas2 IP: 62.29.170.* 26.02.07, 08:36 Witajcie muszę do jednej z przystawek na innym talerzyku podać ćwiartki jajek układane na przemian z ćwiartkami cytryny jak to niebanalnie przyozdobić Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kas2 Re: ziarnkami kawioru 26.02.07, 08:42 odpada bo to juz jest w głównej przystaWCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną IP: *.skranetcan.pl 26.02.07, 08:43 Sprężynkami z nitek ze skórki limonki? Do tej żółci aż się prosi coś zielonego, ale natka pietruszki będzie banalna. Odpowiedz Link Zgłoś
kas2 Re: do spręzynek ze skórek 26.02.07, 09:05 a gdzie można kupić i jak wyglada takie cos do sprężynek Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: do spręzynek ze skórek 26.02.07, 09:07 mozesz normalnym skrobakiem do jarzyn-albo poszukaj takiego z zabkami-powinny byc w sklepach z drobiazgami kuchennymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 09:06 a moze kilkoma listkami ziol z doniczki?A cytryny i jajka wyciac w zygzaki-musza byc cwiartki? Odpowiedz Link Zgłoś
kas2 Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 09:14 a te zygzaki to tez jakims przyrzadem Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 09:23 zygzaki zwyklym ostrym nozem-cytryne w polowie ponacinac wlasnie w zygzak az do srodka,rozlozyc na pol i wyjda ci takie niby kwiatki:) Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: jeszcze jakies pomysły n/t 26.02.07, 14:21 a moze polówki pomidorków koktajlowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną IP: *.skranetcan.pl 26.02.07, 14:25 Różyczki brikuła? Kwiatek ze środkiem z brokuła i płatkami z ćiartek jajek i cytryn? Uparło się na mnie zielone! Odpowiedz Link Zgłoś
kas2 Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 14:27 tez dobre ale te wstążeczki z imonki do mnie przemawiają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną IP: *.skranetcan.pl 26.02.07, 14:26 Różyczki brokuła? Kwiatek ze środkiem z brokuła i płatkami z ćwiartek jajek i cytryn? Uparło się na mnie zielone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną IP: *.skranetcan.pl 26.02.07, 14:30 Sorry, wysłało się drugi raz. Znów zielone - szczypiorek? Zapleciony w warkoczyki? Posiekany? Obwiązane nim jajko jak paczuszka (ale to prędzej z połówką niż ćwiartką)? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f a może dodatkowo, po 5 minutach obtłuczesz 26.02.07, 15:37 jajka w siatke peknięc i dodasz kurkumy do gotowania? I wtedy będa we wzorki. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f a jak osobno gotowac bedziesz - jedne tak z kurkum 26.02.07, 15:38 ą, inne z sokiem z buraków, inne z herbatą i sosem sojowym, ...jeszcze szpinak - zeby i zielone byly - to beda rozne kolory jajek i wzorkow. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 16:33 www.porcelanium.com/images/recept1.jpg www.bestsellertv.de/produkte/500100_g.gif www.baby-walz.de/shop/_im1/bilderneu/wh270q80/598798.jpg www.grillsportverein.com/blog/images/lammkrone-fertig.jpg www.fischereihafenrestaurant.de/uploads/RTEmagicC_rezept1.jpg.jpg wprawdzie to nie jajka i cytryny ale kilka pomyslow:)Moze cie cos natchnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 16:55 ewntualnie mozesz "lodeczki"zrobic:)Na wykalaczkach zagle- na jajkach np z bazylii a na cytrynie z miety lub melisy-a naokolo z limonki skorki jak Zolza pisala:) Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch szczypiorek 26.02.07, 18:00 szczypiorek bardzo ostrym nożem ponacinaj wzdłuż na kilka piórek (im więcej Ci się uda wykroić, tym lepiej) i na chwilę włóż do lodowatej wody. Wtedy te cząstki rozłożą się i spiralnie pozakręcają. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee32 Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 18:05 Mi chodza po glowie liscie tulipana, zonkila jako tlo (a z zolte cwiartki jajeczne i cytrynowe ulozone odpowiednio w fikusne kielichy tulipana /zonkila haha). Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 18:44 o tak tak:)Bedzie cos w rodzaju lilii wodnej:)Ale obawiam sie,ze te liscie nawet jako tlo sa nieco trujace:)Moze lepiej na lisciach salaty lub szpinaku?:)Albo mangold(nie wiem jak to jest po polsku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee32 Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 19:11 www.doberdogs.com/Toxic.html Z tego linku wynika, ze liscie tulipana sa bezpieczne, a spozywanie lisci zonkila moze powodowac dolegliowsci gastryczne (Oczywiscie sensownie dekorowac nimi mozna..) NB Ostatnio pilam fajne czekoladowe martini z bratkiem plywajacym w kieliszku.. Osobiscie mam fizia na punkcie niebanalnych dekoracji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 19:34 wierze ci na slowo,bo ja tylko po "niemieckiemu":)))A bratki sa jadalne jak i fiolki i inne:) ps-ja tez lubie poszalec czasem z dekoracjami:) Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 20:02 Z ćwiartką wszystko będzie piknie. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 20:40 Czy muszą być ćwiartki? Jest dużo więcej propozyvcji na połówki. Różne marynaty, czerwona papryka, grzybki, korniszony, kalafior, itd. Awokado, pomidorki koktajlowe, plasterki kabanosów, małe krewetki, niektóre sery (oszczypek?). Jakieś pasty... Odpowiedz Link Zgłoś
sasza56 Re: jak ładnie podać ćwiartki jajek z cytryną 26.02.07, 20:56 lepiej z majonezem Odpowiedz Link Zgłoś
bonzee32 Re: danie zasadnicze -zdjecie 27.02.07, 13:46 Skoro rzucasz palenie to wyjatkowo nie bede sie madrzyc i strzelac aluzji ;-) Moim skromnym zdaniem powinnas trzymac sie konwencji,zadnych serpentynek z limonki, strzel mniaturke z cykorii z cytryna w srodku na osobnym talerzu, jajka dookola, jakbys potem wkleila zdjecie, to milo bylyoby.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas2 Re: danie zasadnicze -zdjecie IP: 62.29.170.* 27.02.07, 13:56 a wiesz wyjątkowo spokojna jestem :)) wkleję oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś