arachnela 06.03.07, 18:41 Taka jedna, którą uwielbiacie i po której zjedzeniu polepsza Wam się humor i którą łatwo Was przekupić :) Dla mnie jest to porcja frytek z surówką i z panierowanym żółtym serem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazia Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 06.03.07, 19:06 Wiedzialam, ze to napiszesz :P Ja od zawsze i na wieki wiekow ruskie! Tylko, ze musza byc dobre, domowe. W sumie to tez moja ulubiona potrawa sniadaniowa i kolacyjna :) Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 06.03.07, 19:24 Frytki, gyros i sałatka grecka. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia666 Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 06.03.07, 19:39 naleśniki ze szpinakiem pod beszamelem Odpowiedz Link Zgłoś
juliegianni Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 06.03.07, 20:05 Sojowe schabowe, ryż aldente,sałatka z pomidorów,pekinki,kukurydzy cebulki i ogórka z sosem knorr paprykowo ziołowym- sosem polewam ryż. Odpowiedz Link Zgłoś
biala27 Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 06.03.07, 20:16 spaghetti i makaron ze szpinakiem, naleśniki ze szpinakiem tez są bardzoooo ok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 06.03.07, 22:29 Nie mam pojęcia.... Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 07.03.07, 08:29 zapiekanka z piersi kurczaka na pieczarkach i brokułach, posypana zółtym serem. podsmażane brokuły z makaronem w sosie smietanowym spagetti carbonara zupa jarzynowa z dynią sos pieczarkowy z kluskami kładzionymi kurczak w cuury leczo z cukinii i pieczone ziemniaki roladki drobiowe ze szpinakiem i papryką schab ze śliwką Mniam Odpowiedz Link Zgłoś
arachnela Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 07.03.07, 08:50 molla7 napisała: > zapiekanka z piersi kurczaka na pieczarkach i brokułach, posypana zółtym serem. > > podsmażane brokuły z makaronem w sosie smietanowym > spagetti carbonara > zupa jarzynowa z dynią > sos pieczarkowy z kluskami kładzionymi > kurczak w cuury > leczo z cukinii i pieczone ziemniaki > roladki drobiowe ze szpinakiem i papryką > schab ze śliwką To jest Twoja naj ulubieńsza potrawa? Na raz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rrooda Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 07.03.07, 14:00 ruskie!zawsze i zdecydowanie!najlepiej mojej Babci :) Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 07.03.07, 14:32 nie mam takowej...każdą zjem, z większym lub mniejszym smakiem..ale żeby którąś wyróżniać to nie... Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 07.03.07, 15:20 Ja: ruskie pierogi z cebula i masłem, podsmażane Pitu: cygański kotlet z puree ziemniaczanym i konserwowym ogórkiem Mąż: szpinak na gęsto (bleeeeeee) Mój tato: karkówka duszona w sosie grzybowym Moja mama: sałatka szopska z porcją frytek z prawdziwego ziemniaka i kjufte Moja kuzynka, 15 lat: porcja frytek z McD, szejk czekoladowy, na deser lody czekoladowe i paczka paluszków (wiem, wiem, też nie umiem uwierzyć, że dzieci jadają takie obiady...) Wiadomości z pierwszej ręki, z rozmowy podczas ostatniego rodzinnego spotkania, dokładnie na temat polepszaczy nastroju :) Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 08.03.07, 14:30 Poza ruskimi i karkówką to ja nie wiem, o czym ty do mnie rozmawiasz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 08.03.07, 16:46 cygańskie kotlety są na moim blogu sałatka szopska: pomidor, cebula, ogórek, ser feta - najlepiej taka bułgarska, twardsza - mozna ją na tarce ucierać, oliwa, sól i pieprz, mozna też dać paprykę, najlepiej soczystą czerwoną Odpowiedz Link Zgłoś
lena05 Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 07.03.07, 15:41 Pieczone udko z qury,z ryzem i surowka z kapusty pekinskiej,tartej marchewki i tzacykami....mrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 07.03.07, 17:53 mi sie polepsza po zinger menu w KFC :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
annasza33 Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 07.03.07, 20:10 pomidorowa z ryżem, tylko własnego wyrobu, z własnego przecieru, ryż może być obcy ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 07.03.07, 21:58 To zależy - zawsze sushi, na kaca - ogórkowa, latem - młode ziemniaczki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułeczką i jajo sadzone;-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
arachnela Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 08.03.07, 08:25 hossa76 napisała: > To zależy - zawsze sushi, na kaca - ogórkowa, latem - młode ziemniaczki z > koperkiem, fasolka szparagowa z bułeczką i jajo sadzone;-DDDD Oj dałaś mi do myślenia... Mogę bezczelnie od Ciebie odgapić? W lecie młode, małe ziemniaczki z masełkiem i koperkiem plus zielona fasolka szparagowa polana bułeczką. O rany. Ja chcę lato!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monikar26 Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 08.03.07, 10:33 Gołąbki w sosie pomidorowym, ale tylko własnej produkcji. Kiedyś zrobiłam ich straaasznie dużo i jadłam przez tydzień na śniadanie, obiad i kolację. I wcale mi się nie znudziły. Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 08.03.07, 16:03 Arachnela - wiedziałam, że wizja młodych z foasolką ruszy wyobraźnię;-DDD Ja też chcę latooooooooo! Tylko niech te młode, małe ziemniaczki ktoś za mnie oskrobie;-DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
ewajer Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 08.03.07, 10:50 makaron z mozzarellą, czosnkiem i oliwą dobra pizza sezonowe surówki - najukochańsza to ogórek świeży, ogorek małosolny, pomidory, cebulka i śmietana - zjem każdą możliwą ilość dobrze zrobione, mięciutkie i chrupiące schabowe Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Naj naj naj ulubieńsza potrawa obiadowa 08.03.07, 14:34 Olga: krupnik,, klopsy z kluskami kładzionymi i marchewką duszoną. Mąż: gulasz pomidorowy z kaszą gryczaną i/lub spaghetti bolognese. Ja: Barszcz biały i kotlety (nie placki!) ziemniaczane z sosem pieczarkowym/babka ziemniaczana z kiszoną kapustką. Odpowiedz Link Zgłoś