Dodaj do ulubionych

A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi?

IP: *.chello.pl 11.05.03, 20:07
Bardzo podoba mi się wątek o tym, czego nie kupimy nigdy więcej. Jednak są
takie rzeczy, które się kupuje nawet wbrew rozsądkowi: albo są niezdrowe,
albo trzeba bez sensu jechać po jie na drugi koniec miasta czy Polski, albo
wydałoby sie na nie ostatni grosz. Co Was kusi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nina Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.toya.net.pl / 10.0.227.* 11.05.03, 20:49
      Ja raczej nigdzie specjalnie nie pojade,ale moj maz znalazl miejsce,w ktorym
      podaja wysmienita golonke pieczona i jezdzi tam-bagatela! 30km w jedna
      strone.A kiedys byly w Ciechocinku tak pyszne lody,ze ile razy bylismy w
      poblizu,to obowiazkiem bylo sprawdzenie,czy nadal sa tak dobre:)
      Pozdrawiam.
      • Gość: margo Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 21:40
        1. oliwe i octy balsamiczne w Krakowie (sklep szambelan)
        2. kindziuk, chleb litewski (Druskienniki)
        • Gość: siwa Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: 217.20.199.* 11.05.03, 22:11
          ja nie potrafie sie oprzec wloskim lodom "Spagnola". razem z moim kochaniem
          mamy mocne postanowienie schudniecia (a przynajmniej zgubienia zbednego
          tluszczyku na brzuchu), ale jak jestesmy na zakupach i zobaczymy te lody, to
          zawsze litrowe opakowanie laduje w naszym koszyku. zupelnie nie dietetyczne,
          ale jakie pyyyyyyyyyyyyyszne :-)
    • sntx Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 12.05.03, 12:00
      Gość portalu: kiwi napisał(a):

> Bardzo podoba mi się wątek o tym, czego nie kupimy nigdy więcej. Jednak są
      > takie rzeczy, które się kupuje nawet wbrew rozsądkowi: albo są niezdrowe,
      > albo trzeba bez sensu jechać po jie na drugi koniec miasta czy Polski, albo
      > wydałoby sie na nie ostatni grosz. Co Was kusi?

lody na wage w nowym saczu ilekroc tam jestem jem ile moge

pzdr

sntx
      • Gość: feline Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.dial.proxad.net 12.05.03, 13:41
        znam te LODY! Nieeeebo w gebie!!!! a jak juz niedlugo bede w Polsce to pierwsze
        rzeczy, ktore sobie kupie to smaluszek i metka. a nowosadeckie lody po 16.06,
        moze sie spotkamy? Np w "spoznionym slowiku", ktorego szarm retro uwielbiam.
        • sntx do Feline 12.05.03, 16:36
          Gość portalu: feline napisał(a):

> znam te LODY! Nieeeebo w gebie!!!! a jak juz niedlugo bede w Polsce to
          pierwsze
          >
          > rzeczy, ktore sobie kupie to smaluszek i metka. a nowosadeckie lody po 16.06,
          > moze sie spotkamy? Np w "spoznionym slowiku", ktorego szarm retro uwielbiam.

a gdzie ten slowik jest ? zona powinna wiedziec jest z NS!

pzdr
          sntx
          • Gość: feline Re: do Feline IP: *.dial.proxad.net 13.05.03, 09:50
            W "parkowej gluszy" - zapytasz moze " w jakim parku" - ja (nie jestem saczanka
            a jedynie zaprzyjazniona z Saczanami)znam tylko jeden, ten z "debem wolnosci"
            zasadzonym drzewiej przez ojca mojego przyjaciela a mojego niezapomnianego
            Profesora.
    • hania_76 Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 12.05.03, 14:55
      Lody porzeczkowe Movenpick.
      Pasztet z gęsich wątróbek.
      Coca-colę, kiedy jest bardzo bardzo gorąco.
      • Gość: kaska Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 14:04
        lodyz orzechami w karmelu Movenpick
        gorgonzole, wszelkie owoce, melony, awokado....
    • Gość: reniferek Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 15:06
      u nas tego nie ma ale na wegrzech piłam fantastyczna mirinde porzeczkowo-
      winogronową pyyycha
      • Gość: Fly Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: 156.24.231.* 12.05.03, 16:28
        wedlowskie beczulki z likworem...
        szynke z Radzymina (smakuje, jak szynka 20 lat temu...)
        skrzydelka z kfc...
        czerwona swieza porzeczke...
        swieze grzyby...np kurki przy szosie...
        zawsze - kwiatki od starszej pani na rogu ulicy...
        i moze juz skoncze, bo lista bylaby dlugaaaaasna...
        milego,
        Fly
        • Gość: mouchi Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: 195.136.95.* 12.05.03, 16:37
          nic. jem bo muszę, mam swoje ulubione rzeczy, ale dla niczego się specjalnie
          nie poświęcę, żeby to zdobyć za wszelką cenę i wbrew rozsądkowi.'
          no może kawior :))) i absolutnie nic więcej, ale też bez szaleństwa
          • Gość: kaska Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.tele2.pl 12.05.03, 18:51
            kawior ok ale tylko w Rosji bo tylko tam jest prawdziwy i dobry.
            Lody Movenpick uwielbiam - smietankowe z orzechami w karmelu.
            I swieze warzywjka z targu - zawsze! tak jak teraz szpinaczek;-)
      • Gość: goldi Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.05.03, 06:27
        Gość portalu: reniferek napisał(a):

> u nas tego nie ma ale na wegrzech piłam fantastyczna mirinde porzeczkowo-
        > winogronową pyyycha
        Ta Mirinda jest tylko i wylacznie z winogron na Wegrzech nie produkuja
        porzeczkowo-winogronowej i zdaje sie, ze w innych krajach swiata rowniez
        nie.Poniewaz Mirindy sa zawsze o smaku tylko jednego owoca,ale rzeczywiscie
        pycha. Jeszcze lepsza jest Fanta jezynowa,ktora juz od kilku lat jest
        produkowana w Czechach,Slowacji,Wegrzech,Rumunii,Bulgarii oraz we wszystkich
        zachodnio europejskich,ale niestety Polski zarzad Coca-Coli uwaza,ze Polakom
        wystarcza dwa smaki Fanty(cytrynowa i pomaranczowa)zamiast czterech,a nawet
        pieciu tak jak w innych krajach Europy srodkowowchodniej.Po co maja Polakow
        rozpieszczac.
    • Gość: kluba1 Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.we.client2.attbi.com 12.05.03, 20:41
      Polskie sezamki , w "99 cents store" !! Tylko tam je moge dostac. Moge zjesc
      ok. jedna tabliczke na tydzien ale jaka pycha !!!
    • sabba Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 13.05.03, 09:39
      wszelkiego rodzaju antipasti, przedewszytkim oliwki ale
      nie ze sloika tylko takie w oleju na wage. Drogie, tluste
      ale jakie zdrowe;))) Lody Haegen Daaz czy jak sie je tam
      pisze, drogie bardza ale co mi tam:))) No i dziczyzna,
      moglabym jesc codziennie na obiad:)))
      POzdr.
      • Gość: Aga Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.ds.uj.edu.pl / 192.168.16.* 15.05.03, 10:14
        Lody Baskin Robbins (na wagę). Po raz pierwszy kupiłam w Smoleńsku, potem w
        Odessie. Nie wiem dlaczego nie ma ich w Polsce :-(
        Najbardziej smakowały mi winogronowe i wiśniowe z kawałkami ciasta.
        • Gość: CynamonowaMay Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.05.03, 14:43
          Witam!

Czekolady Lindta, zwłaszcza z cynamonem i kolendrą i białą z nadzieniem waflowo-
          orzechowym i jeszcze ichnie kule czekoladowe Lindor z różnymi nadzieniami i
          pralinki Fioretto...pyszności, mniam:)

Pozdrawiam!
          • elf Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 19.05.03, 15:57
            Pesto i francuskie sery pleśniowe, chociaż są KOSZMARNIE drogie, ale po kilku
            pobytach we Francji nie potrafię się bez nich obejść... Czekoladki miętowe
            After Eight lub ich polski odpowiednik - z Goplany (trochę gorsze, ale też ujdą)
            • kociamama Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 10.11.03, 22:33
              elf napisała:

> Pesto i francuskie sery pleśniowe, chociaż są KOSZMARNIE drogie, ale po
              kilku
              > pobytach we Francji nie potrafię się bez nich obejść... Czekoladki miętowe
              > After Eight lub ich polski odpowiednik - z Goplany (trochę gorsze, ale też
              ujdą
              > )

Moge sie podpisac pod tym postem... Uwielbiam pesto, plesniaki i czekoladki.
              Do listy jeszcze dolacze awokado, swiezy szpinak, swieza bazylie, chipsy i
              smalec wege.

Pozdrawiam,
              Kociamama.
              • kociamama Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 10.11.03, 22:35
                I jeszcze oliwa z oliwek i marcepan.
    • Gość: ania Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.03, 16:57
      W upalny dzien lody o smaku mietowym z malenkimi kwadracikami z lakritz
      w tlumie przebijajacym sie do Placu Sw. Marka w Wenecji.
      Zima gorace kasztany na Marienplatz, a w Krakowie oscypki prosto od Goralki
      i swieze precelki z makiem.
      Ale nie ma nic wspanialszego ponad ryba, prosto od rybaka w Dabkach!
    • kasia.lomanczyk Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 19.05.03, 17:20
      Orzeszki piniowe.
      • Gość: Cygaro Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.kat.cdp.pl 19.05.03, 17:31
        Witam.
        Kruche "Krówki" w pergaminowych papierkach i tylko produkowane w Żywcu.
        Lody "Casate" w kulach w trzech smakach z bakliami.
        Pozdrawiam
    • oka5 Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 20.05.03, 00:44
      Mazurek kajmakowy z cukierni "Słodki Fukier". Choć ceny mają tam zabójcze.
    • Gość: guciog Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.pl / 192.168.1.* 21.05.03, 00:05
      Cukierki w papierkach z firmy o lekko dziwnej nazwie Solidarnosc z Lublina.
      Pozdrowienia
      • Gość: mouchi Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: 195.136.95.* 21.05.03, 10:21
        gofry z bitą śmietaną nad morzem
    • Gość: re Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.chello.pl 22.05.03, 07:56
      Lody czekoladowe zwłąszcza z kawałkami czekolady i lody - potworne bo mnie
      uzależniły - WIŚNIOWE FIRMY KORAL z wielkimi kawałkami prawdziwych wiśni
      pełnych wiśniowego soku, jezusmaria, ale dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Piwoszka Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.cpip.pl / 192.168.0.* 22.05.03, 16:32
        Piwo Warka Jasne Pełne i do tego koniecznie chrupki orzechowe BINGO z
        Otmuchowa, uwielbiam to połączenie, mimo iż cm w biodrach w zastraszającym
        tempie przybywa, no cóż, niebawem kilka miesięcy ścisłej diety, a potem znów
        mój ulubiony duet:):)
        • flynn Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 22.05.03, 16:45
          Pudding czekoladowy z Lowicza. Kompletne uzaleznienie. I tort Black Forest w
          kawiarni Europejskiej w Krakowie.
    • luego Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 22.05.03, 16:45
      Pistacje! :)
    • Gość: bruno Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: 217.11.133.* 16.09.03, 13:15
      - Na drugi koniec miasta (Bielany) potrafię jechać po baraninę
      - Nie oprę się serowi "perłowy" - taka odmiana rokpola, ale z białą pleśnią
      - Nie da się minąć oliwek ani oelek sambal
      - Majonezu kieleckiego. Używam do wszystkiego, więc idzie jak woda. Nigdy się
      nie marnuje.
      • Gość: babeczka Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.03, 14:00
        O! ja tez majonez kielecki, jest superancki...ponadto uwielbiamy kiełbase i
        kaszanke od znajomego rzeznika ze wsi...jest w niej wszystko w odpowiednich
        proprcjach i jest pycha.
      • Gość: Miaukot Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.trybunal.gov.pl 23.09.03, 14:02
        Czy to są Bielany warszawskie??? Gdzie się na nich kupuje baraninę??? Błagam!!!
        Bo u mnie na Żoliborzu bywa bardzo rzadko i w cenie jakby była złocona. Gdzie?!
        Pozdrawiam z dna marzeń o pilawie - miau.
        • Gość: bruno do Miaukota IP: 217.11.133.* 23.09.03, 14:16
          W Leclercu na Wawrzyszewie (chyba to Wólczyńska - jeżdżę tam 116). Uważaj -
          jest tam baranina w cenie DO 10 zł za kg i jagnięcina - rzeczywiście, jakby ze
          złota, bo po 30. Różnica w cenie potężna, a chodzi o to, że do końca roku
          kalendarzowego, w jakim się zwierzak urodził, mówi się, że jest jagnięciem, a w
          następnym roku (czyli po 31.XII) - mięso zmienia nazwę na "baranina".
          Dlatego "baranina" może być z młodziutkiego jagnięcia, urodzonego np we
          wrześniu.
          • b.jaga pyyychaa... 23.09.03, 15:23
            Ooooo....
            Szynka parmenska bez wzgledu na cene..
            Finski chrupki chleb z lotniska w Helsinkach..
            I ptasie mleczko Wedla.. Nic nie moge na to poradzic, niestety!

• kiwi1 Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 16.09.03, 17:36
      Oscypki, oscypki, oscypki.
      Zawsze gdy wracam z Polski przywoze ich pol walizki.
    • iberka Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 17.09.03, 07:41
      1.twister z KFC
      2.francuskie plesniowe sery:-)
      3.mozzarella galbani albo taka w sloiczku wieziona z Italii:-)
      4.tunczyk rio mare
      5.szpinak "frosta"w sosie smietanowym:-)))))))))))).
      nie jezdze na drugi koniec miasta bo sa w hiper kolo mnie....tylko na tunczyka
      i mozzarelle sloiczkoa czekam az mama przysle,hihi.
      iza
      • Gość: Brookie Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.tnt1.per1.da.uu.net 23.09.03, 14:15
        Nie mieszkam w Polsce, ale czesto kupuje golonke, kaszanke i wedliny u
        tutejszego rzeznika. Nigdy tez nie opre sie serom czy wezdzonemu lososiowi w
        tutejszym supermarkecie. I wreszcie znalazlam odpowiednik majonezu Winiary.
        Nie potrzebuje nic wiecej.
        Ciesze sie, ze mamy podobne gusta kulinarne pomimo dzielacej nas odleglosci.
        Zauwazylam tez, ze mezczyzni udzielaja sie w kuchni co jest wspaniala rzecza.
        Cieszmy sie jedzeniem!
    • Gość: kiwi Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.chello.pl 10.11.03, 20:21
      Teraz, po pierwszej nieśmiałej próbie, czekoladę do picia LINDT, w saszetkach.
      Gęsta, jedwabista, z pięknym aromatem...
      • Gość: CynamonowaMay Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.11.03, 13:57
        Witaj kiwi!

Oj, znasz się na rzeczy :)
        Dla mnie LINDT jest nie do pobicia, wszystkie ich produkty, a gorącej czekolady
        do picia nikt nie robi bardziej aksamitnej i aromatycznej niż oni, pyszności!

Pozdrawiam, CynamonowaMay!
    • michaelandro Re: A co NA PEWNO kupisz, choćby wbrew rozsądkowi 10.11.03, 22:28

baaardzo lubie prawdziwy chleb z piekarni GS w Drohiczynie, potrafie po niego
      przejechac calkiem spory kawalek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka