quicherchetrouve 05.04.07, 10:24 jakieś wymyślne? czy zwykłe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: pieczecie babki? 05.04.07, 11:05 Ja ci mówię, laska, leniuch drożdżowy i juś :) w formie babki też być może :D Odpowiedz Link Zgłoś
agab51 Re: pieczecie babki? 05.04.07, 12:23 nie mam ostatnio na nic czasu, im bliżej świąt, tym mam mniej czasu:-( więc: babka będzie, ale z torebki :-O wreszcie będę miała możliwość przetestowania jakiegoś gotowca, bo do tej pory, przysięgam, nie skalałam się czymś takim ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ankw Re: pieczecie babki? 05.04.07, 13:29 ucierane i drożdżowe - po jednej porcji ciasta robię i piekę w małych foremkach - do koszyczków i rozdawnictwa z życzeniami świątecznym (drożdżową oczywiście w misce tuper-super - jeszcze z wyrabianiem ręcznym nie piekłam) Odpowiedz Link Zgłoś
morepig Re: pieczecie babki? 06.04.07, 10:38 upieke drozdzowa jak kupie drozdze i piaskowa. moze cynamonowa mama upiecze. zawsze pieczemy po dwie mniejsze lub 1 duza i sie dzielimy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś