u.burtowska 18.04.07, 17:49 makaron z oliwą i czosnkiem chleb ze smalcem bułkę z masłem pomidory w śmietanie truskawki z kwaśną śmietaną ziemniaki z ogniska z masłem i solą kukurydzę gotowaną proszę o uzupełnienie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kundelburry Re: lubię proste jedzenie 18.04.07, 18:58 - zapiekankę: makaron z ziemniakami i jajkami z kielbaska i czosnkiem na smalcu - chleb ze smalcem i cebulka ze skwareczkami - bułkę z masłem posypaną sola cebulową - pomidory w śmietanie posypane bazylką - truskawki z cukrem i kwaśną śmietaną - ziemniaki z utluczone z maslem wylozone grubo na kromke chleba - ziemniaki gotowane okraszone smalcem z cebulka i popijane kwasnym mlekiem - pajde swiezego chleba z cieplym mlekiem - kaszę gryczaną z kwasnym mlekiem na razie... Odpowiedz Link Zgłoś
mzrr21 Re: lubię proste jedzenie 18.04.07, 19:17 - młode ziemniaki i kwaśne mleko - tłuczone ziemniaki ze smażoną cebulką, sadzone jajko i kefir lub kwaśne mleko - pomidory w smietanie - ogórki w smietanie - chleb z masłem i cukrem - chleb z masłem i miodem, ew. dobrym dżemem - pieczone ziemniaki z solą - chleb ze smalcem - młody, świeży bób - czeresnie - borówki ze śmietaną(czyli czarne jagody). (borówki po krakowsku) - pierogi ruskie - pierogi z borówkami i ze śmietaną - śledź w śmietanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panigazeta Re: lubię proste jedzenie IP: 195.205.202.* 18.04.07, 19:43 -chleb ze smalcem, -chleb z miodem, -ziemniaki z ogniska lub grila z maselkiem i sola -mleko prosto od krowy -ziemniaki odsmazone na patelni z kefierm -jajko sadzone z zeimniakami -jogurt z wlasnych owocow i kefiru Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 Re: lubię proste jedzenie 18.04.07, 19:59 makaron z oliwa i parmezanem makaron z pesto rybe (losos, halibut) z grilla z odrobina soli, grubego pieprzy i cytryny pieczone ziemniaki z sola bialy ser + oliwki marynowane w oliwie z ziolami arbuz z limonka, sola i chilli mizeria najprostsza (ogorek, smietana, koperek, sol) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: lubię proste jedzenie IP: *.chello.pl 18.04.07, 22:03 mlode ziemniaki z maslem, koperkiem i maslanka fasolke szparagowa prosto z krzaka, krotko gotowana szparagi z maslem, gruba sola i tluczonym pieprzem pomidory swiezo zerwane, takie gorace od slonca mlody czosnek z prawdziwym chlebem Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: lubię proste jedzenie 19.04.07, 00:18 razowiec z masłem ziemniaki ze zsiadłym mlekiem ziemniaki z jajkiem sadzonym kasza gryczana z sosem grzybowym kasza gryczana z kefirem pomidory z solą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: lubię proste jedzenie IP: *.172.103-84.rev.gaoland.net 19.04.07, 02:05 Ostrygi z cytryną i krewetki z grilla ;) A z bardziej dostępnych: czereśnie prosto z drzewa, pomidory prosto z krzaka, młode (i tylko młode) ziemniaki z kefirem albo sosem śmietanowym, placki ziemniaczane ze śmietaną, biały ser ze szczypiorkiem (albo ze szczypiorem, dla mnie to wsio ryba ;)... Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 bliny obłożone plasterkami łososia wędzonego i 19.04.07, 04:52 na to kopiasta łyżka kawioru. Proste, smaczne i pożywne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro44 Re: bliny obłożone plasterkami łososia wędzonego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.07, 08:08 ziemniaki w mundurkach+śledż Odpowiedz Link Zgłoś
gingers73 a mój mąż ;) 19.04.07, 08:23 naleśniki z serem i do tego leniwe ;) albo ziemniaki i do tego kopytka ;) do popicia herbatka;) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: lubię proste jedzenie 19.04.07, 09:56 kasza jęczmienna albo gryczana ze skwarkami + maślanka świeży chleb z masłem i ze szczypiorkiem pumpernikiel z masłem i z miodem kartoflanka zalewajka kasza manna na gęsto, pokrojona w kostkę, odsmażana na maśle makaron z serem i ze skwarkami albo makaron ze śmietaną i truskawkami pomidory (te prawdziwe, letnie, z grządki) obrane ze skórki, drobno pokrojone, wymieszane z młodą cebulką cukrową, oliwą, solą i pieprzem zielona sałata albo młody szpinak z vinegretem i grzankami czosnkowymi odsmażane na maśle młode ziemniaki pokrojone w talarki + jajko sadzone + kefir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: lubię proste jedzenie IP: *.tvk.torun.pl 19.04.07, 18:10 Widzę, że królują bezmięsne;) popieram! Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, ruskie pierogi, naleśniki z serem, młode ziemniaki z koperkiem, Prawdziwy razowy chlebek z dżemem mojej Mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: lubię proste jedzenie 19.04.07, 19:31 czerwone wino z "śmierdzącym" serem. Odpowiedz Link Zgłoś
zza_krzaka Re: lubię proste jedzenie 19.04.07, 23:00 www.youtube.com/watch?v=xBTmAT8kL5A Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: lubię proste jedzenie 19.04.07, 23:07 A, cudowne! Panowie boscy, rap po ślunsku tez :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: lubię proste jedzenie 19.04.07, 23:10 Truskawki z truskawkami, nagrzane sloncem maliny zjadane lezac pod krzakiem, jagody zebrane, nanizane na trawke i z niej powoli jezykiem sciagane, oraz niedojrzale jablka kradzione z jablonki pana Kwasa, co je mial najlepsze we wsi. I orzechy laskowe, kradzione z sadu pegeerowskiego, niedojrzale, łupane zębami. Mi sie to wszystko przypomnialo i sie rozwzdychałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink2 wodzionka! wodzionka! wodzionka! 20.04.07, 02:03 Ale mialam ucieche! Dzieki, zza-krzaka!)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))00 Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: lubię proste jedzenie 20.04.07, 10:40 u.burtowska napisała: > makaron z oliwą i czosnkiem > chleb ze smalcem > bułkę z masłem > pomidory w śmietanie > truskawki z kwaśną śmietaną > ziemniaki z ogniska z masłem i solą > kukurydzę gotowaną > > proszę o uzupełnienie smalec z podgardliny ( ze skwarkami ) jajecznicę - może być ze szczypiorkiem lub z pieczarkami , lub bez niczego rosół z makaronem ziemniaki z maślanką placki ziemniaczane - bez żadnych udziwnień kapuśniak zupę grzybową twaróg ze szczypiorkiem świerze pieczywo z masłem ( czasami z miodem ) domowe przetwory na zimę Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: lubię proste jedzenie 20.04.07, 10:59 Pochwale sie moim ostatnim "odkryciem" w zakresie prostego jedzenia: serek jogurtowy. Juz wiem z czym zjem wieczorna focaccie / tez wlasnego wyrobu /. fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61082120.htmlPolecam... Odpowiedz Link Zgłoś