marghe_72 07.05.07, 13:31 robił już ktoś? Przydałby sie sprawdzony przepis wygooglowac wygooglowałam, będe kombinować.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 07.05.07, 13:48 Pewnie mimo wszystko nie będzie takie samo, ale może warto próbować ? :) Chętnie się dołączę. Swoją drogą, czy jest szansa na Starbucks w Polsce ? Monopol Coffee Heaven już trochę dołuje, ostatnio nawet ceny pozwolili sobie podnieść... :( Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 07.05.07, 13:53 ponoć ma być :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 07.05.07, 13:59 chodzą takie ploty, np. tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,61329846,61380279.html?f=777&w=61329846&a=61380279 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zołza Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:04 To nie ploty to fakt: gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33208,4025210.html Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 07.05.07, 14:22 Przepraszam, że nie po naszemu, ale akurat w tym języku pasuje : YES YES YES ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 07.05.07, 14:28 skoro schodzimy na Starbucksa jako takiego to co jeszcze polecacie ? :) Muffin był niezły, ale wolę domowe ciastko z biała czekoladą lepsze w Coffee Heaven kawa ok Odpowiedz Link Zgłoś
snowbabe Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 07.05.07, 15:53 White chocolate cheesecake.. Booooskie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 07.05.07, 23:18 No dobra, wylamie sie z tego entuzjazmu. Starbucks to IMHO kawiarniany odpowiednik McDonald'sa. Jest wszedzie, wszystko w nim smakuje tak samo. Jakos chyba wole wspierac lokalne kawiarnie, tym bardziej, ze uzywaja czesto kaw organicznych lub FairTrade, w przeciwienstwie do Starbucks. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 08.05.07, 13:46 borsuk_dawid napisała: > No dobra, wylamie sie z tego entuzjazmu. Starbucks to IMHO kawiarniany > odpowiednik McDonald'sa. Jest wszedzie, wszystko w nim smakuje tak samo. Jakos > chyba wole wspierac lokalne kawiarnie, tym bardziej, ze uzywaja czesto kaw > organicznych lub FairTrade, w przeciwienstwie do Starbucks. podaj przykłady, proszę Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 08.05.07, 16:36 Przyklady czego? Wlasnie weszlam na strone Starbuck's i przyznaje, mylilam sie co do nieuzywania przez nich kawy Fairtrade, przynajmniej na stronie maja sporo artykulow na ten temat. Co prawda, podczas mojego pobytu w Stanach nie widzialam u nich nigdzie napisu, ze takiej kawy uzywaja. Ale tu nie chodzi tak bardzo o kawe, tylko o fakt, ze jest to po prostu wielka siec i JA OSOBISCIE nie lubie ich wspierac, jesli mam wybor. Tym bardziej, ze jest to siec amerykanska, i znowu JA nie chce wydawac u nich moich pieniedzy. Nie podoba mi sie to, ze niezaleznie od tego czy jestem we Francji, Hiszpanii czy Anglii, Starbuck's mnie atakuje za kazdym prawie rogiem. Stad porownanie do McDonald's. Jest to oczywiscie tylko moje zdanie i absolutnie nie chce tu nikogo namawiac do bojkotowania Starbuck's :-) Kawa ichnia mi nie smakowala (pomine wywindowane ceny), ale ja pijam tylko zwykla z mlekiem, zadne frapuczino czy wymyslne slodkie latte do mnie nie przemawia, a one, przyznaje moga byc dobre dla tych, ktorzy lubia ciekawsze kawowe smaki. Ciastka tez maja pewnie dobre, ale jakos wole zjesc w lokalnej kawiarni. Taki dziwak ze mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 08.05.07, 18:01 Przybij piatke, borsuk :) Nie wiem, jaki to rodzaj kawianej oswiaty moze przyniesc Starbuck's Polsce i nie rozumiem, skad te zachwyty nad tym kawiarnianym fakdonaldem. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 09.05.07, 09:50 borsuk_dawid napisała: > Przyklady czego? dobrych kawiarni Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 09.05.07, 09:53 Borsuk mieszka za woda chyba nadal :) A w Wawie nieustajaco trzymaja poziom dekadencka Karma Coffee i Green Coffee. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk_dawid Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 09.05.07, 10:31 W Polsce niestety nie mieszkam, wiec nie mam za bardzo rozeznania. Pochodze z Bydgoszczy, ale raczej nie chodze do kawiarni zbyt czesto kiedy przyjezdzam do domu. Bylam raz u Sowy na Starym Rynku i kawa tam mi nie smakowala. Prosilam o zwykla z mlekiem, podano mi cos, co sie nazywalo 'grande', wygladalo jak cappucino i bylo ledwo cieple. Ale lodziarnie maja swietna. Ostatnio odwiedzilam Pi-kawe w Gdansku. Bardzo przyjemne miejsce, chociaz dosc wysokie ceny (wedlug mnie jak na Polskie warunki) i za dodatkowy shot espresso w latte kolezanki skasowano jak za dodatkowa, osobna filizanke espresso. Tutaj - Irlandia, jest calkiem sporo fajnych kawiarni, kuleje troche u nich ciastkarstwo, ale kawe maja dobra. Najbardziej jak dotad smakowala mi kawa w Hiszpanii, wlasciwie wszedzie gdzie jej sprobowalam. Cafe con leche, mniam :) W ogole troche szkoda, ze tradycja kawiarniana w Polsce wydaje sie byc troche podupadla (a moze sie myle). Przeciez przed wojna bylo w kraju mnostwo pieknych i wytwornych kawiarni. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 09.05.07, 10:36 borsuk_dawid napisała: > W ogole troche szkoda, ze tradycja kawiarniana w Polsce wydaje sie byc troche > podupadla (a moze sie myle). Przeciez przed wojna bylo w kraju mnostwo pieknych > > i wytwornych kawiarni. Nie mylisz się, niestety > Odpowiedz Link Zgłoś
aniel kawa jak ze Starbucksa 09.05.07, 11:49 Polecam dobrze zaparzona kawę, spienione mleko i syropy firmy Monin... Ot cała tajemnica.... Tak zaczynam dzień od kilku miesięcy i nastraja mnie to bardzo optymistycznie :) Kawa Sturbacka jest w niektorych krajach dostepna w Tesco (hihi mam maly cenny zapasik), ale niestety kazda kawa dobrej jakosci, nie odpowiednio przyrzadzona traci caly smak... a syropy do kawy sa np. tutaj: barmarket.pl/index.php?manufacturers_id=10 moje ulubione: white chocoloate plus macademia nuts Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 09.05.07, 09:51 borsuk_dawid napisała: Kawa ichnia mi nie smakowala (pomine wywindowane > > ceny), ale ja pijam tylko zwykla z mlekiem, ja pijam espresso lub espresso macchiato i była ok daleko jej do prawdziwej włoskiej, ale jest niezła Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: Espresso brownies jak ze Starbucksa 08.05.07, 14:54 Slyszalam, ze to 'pralnia pieniedzy' koncernów tytoniowych, ciekawe ile w tym prawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
winoczerwone marghe, a takie: 08.05.07, 19:39 www.marthastewart.com/portal/site/mslo/menuitem.fc77a0dbc44dd1611e3bf410b5900aa0/?vgnextoid=1e1cbbb01acf1110VgnVCM1000003d370a0aRCRD&rsc=also_try Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek podpisuje sie pod dezaprobata 09.05.07, 05:01 Starbucks, kawa jest gorzka, cierpka, kazada taka sama, inne napoje nieziemsko slodkie, leja syropy do nich strumieniami, ile to to ma kalorii?? a ciagle nazywa sie kawa hehehe zdecydowanie wole male kafejki, gdzie porzadny express, kawa wlasnie zmielona a gosciu ja robiacy zna sie na rzeczy. czasami jestem zmuszaona wejsc do starbucks - leje deszcz ja niegdy nie mam parasola a do wlocha 4 bloki do przejscia.... zawsze zaluje!!! hot chocolate - ledwie cieple, straszliwe slodkie cos :( za prawie $5 swietna kawa na brooklynie www.damicofoods.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joma Re: marghe, a takie: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:04 a zamiast syropow nie lepiej np amaretto ? Odpowiedz Link Zgłoś