Dodaj do ulubionych

sorbety -bajeczne desery lodowe

IP: *.we.client2.attbi.com 09.06.03, 22:29
poleca na stronie glownej Gazeta . Tylko dlaczego trzeba je mieszac
rozga ????
Obserwuj wątek
    • hania_76 Re: sorbety -bajeczne desery lodowe 10.06.03, 11:15
      Gość portalu: kluba1 napisał(a):

> poleca na stronie glownej Gazeta . Tylko dlaczego trzeba je mieszac
      > rozga ????

Dobre pytanie! Nie wiem :-) Chętnie się dowiem.
      • Gość: hania :o) Re: sorbety -bajeczne desery lodowe IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 10.06.03, 22:24
        tak mi sie wydaje ze artykol jest przetlumaczony z jakiegos zachodniego jezyka
        i to bardzo nieudacznie. sprawdzilam kilka i doszla do wniosku, ze to co po
        polsku nazywa sie ubijaczka albo matewka, przetlumaczyli slowo w slowo i wyszla
        z tego rozga . ot ponial....
    • Gość: Magda Re: sorbety -bajeczne desery lodowe IP: *.SNVACAID.covad.net 10.06.03, 18:19
      sprawdzilam w kilku amerykanskich ksiazkach, i o zadnej rozdze nie
      wspominaja... Kaza tylko ucierac, jak normalne lody, w maszynce do lodow.
    • Gość: Marie Re: sorbety -bajeczne desery lodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 22:16
      Pewnie byly niegrzeczne ;-)))
      • hania_76 Hi, hi 10.06.03, 22:26
        Gość portalu: Marie napisał(a):

> Pewnie byly niegrzeczne ;-)))

Sorbety rózeczką pan Bóg bić każe? ;-)
        • Gość: kluba1 Re: Hi, hi IP: *.we.client2.attbi.com 10.06.03, 22:57
          Dziekuje wszystkim za WSPANIALE odpowiedzi i OLBRZYMIE poczucie humoru !!
          To nie sorbety ale autora artykulu (tlumaczenia?) i korekte rozga bic trzeba!
          Dzieki!!! :-))))
          • Gość: ani Re: Hi, hi - już wiem co to ta rózga IP: *.itpp.pl 12.06.03, 15:34
            nie mogłam dzisiaj spać i oglądałam TV , Maciej Kuroń gotował coś w
            telewizorze , i co sie dowiedziałam ,otóż rózga to jest to czym ubija/miesza
            sie jajka i nie jest to stara poczciwa trzepaczka tylko takie coś jakby w
            kształcie wydłużonego balona/jajka z drutów.
            uuf mam nadzieje że jasno opisałam
            ani
            • Gość: kluba1 Re: Hi, hi - już wiem co to ta rózga IP: *.we.client2.attbi.com 12.06.03, 16:18
              Dzieki!! Jasno opisalas i o czyms takim od poczatku myslalam ale dlaczego tego
              w dalszym ciagu nie nazywa sie trzepaczka ?? R O Z G A !!! No to moze W I T
              E C Z K A . Przypomina mi ti czas, gdy krawat zwal sie : meski zwis!! :-))
              • Gość: Linn Re: Hi, hi - już wiem co to ta rózga IP: *.dialup.tiscali.it 12.06.03, 16:22
                Ale chyba jako koncowka od recznego miksera? Taka reczna to raczej bym sorbetu
                nie robila. Zreszta mozna go zmiksowac normalnie, troche zamrozic, znowu
                zmiksowac i tak kilka razy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka