Gość: kluba1 IP: *.we.client2.attbi.com 09.06.03, 22:29 poleca na stronie glownej Gazeta . Tylko dlaczego trzeba je mieszac rozga ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_76 Re: sorbety -bajeczne desery lodowe 10.06.03, 11:15 Gość portalu: kluba1 napisał(a): > poleca na stronie glownej Gazeta . Tylko dlaczego trzeba je mieszac > rozga ???? Dobre pytanie! Nie wiem :-) Chętnie się dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: sorbety -bajeczne desery lodowe IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 10.06.03, 22:24 tak mi sie wydaje ze artykol jest przetlumaczony z jakiegos zachodniego jezyka i to bardzo nieudacznie. sprawdzilam kilka i doszla do wniosku, ze to co po polsku nazywa sie ubijaczka albo matewka, przetlumaczyli slowo w slowo i wyszla z tego rozga . ot ponial.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: sorbety -bajeczne desery lodowe IP: *.SNVACAID.covad.net 10.06.03, 18:19 sprawdzilam w kilku amerykanskich ksiazkach, i o zadnej rozdze nie wspominaja... Kaza tylko ucierac, jak normalne lody, w maszynce do lodow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marie Re: sorbety -bajeczne desery lodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.03, 22:16 Pewnie byly niegrzeczne ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Hi, hi 10.06.03, 22:26 Gość portalu: Marie napisał(a): > Pewnie byly niegrzeczne ;-))) Sorbety rózeczką pan Bóg bić każe? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Hi, hi IP: *.we.client2.attbi.com 10.06.03, 22:57 Dziekuje wszystkim za WSPANIALE odpowiedzi i OLBRZYMIE poczucie humoru !! To nie sorbety ale autora artykulu (tlumaczenia?) i korekte rozga bic trzeba! Dzieki!!! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: Hi, hi - już wiem co to ta rózga IP: *.itpp.pl 12.06.03, 15:34 nie mogłam dzisiaj spać i oglądałam TV , Maciej Kuroń gotował coś w telewizorze , i co sie dowiedziałam ,otóż rózga to jest to czym ubija/miesza sie jajka i nie jest to stara poczciwa trzepaczka tylko takie coś jakby w kształcie wydłużonego balona/jajka z drutów. uuf mam nadzieje że jasno opisałam ani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Hi, hi - już wiem co to ta rózga IP: *.we.client2.attbi.com 12.06.03, 16:18 Dzieki!! Jasno opisalas i o czyms takim od poczatku myslalam ale dlaczego tego w dalszym ciagu nie nazywa sie trzepaczka ?? R O Z G A !!! No to moze W I T E C Z K A . Przypomina mi ti czas, gdy krawat zwal sie : meski zwis!! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Hi, hi - już wiem co to ta rózga IP: *.dialup.tiscali.it 12.06.03, 16:22 Ale chyba jako koncowka od recznego miksera? Taka reczna to raczej bym sorbetu nie robila. Zreszta mozna go zmiksowac normalnie, troche zamrozic, znowu zmiksowac i tak kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś