myszz 28.06.07, 12:30 mam solę i szpinak /taki z Frosty ze śmietaną/ i pytanie jak pyszny obiad z tego zrobić ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 12:31 zawijaski z soli ze szpinakiem (z dodatkiem czosnku i cytryny) ugotowac na parze i zajadac ew. można podać do tego sos cytrynowy Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 12:56 a metalowe sitko / cedzak? możesz tez upiec w piekarniku Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 13:00 i do tego ziemniaczki pieczone albo gotowane sos cytrynowy który uwielbiam ... proste i pyszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 13:02 Jesli toto ze smietana to lepiej w piekarniku:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 13:10 Mysle,ze jak doprawisz ziolami i przyprawami krotko obsmazysz na patelni,potem owiniesz w folie i do piekarnika to bedzie oki.I do konca w tej folii:) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia ups :D 28.06.07, 13:04 to szpinak ze smietana nie sola:D Ale i tak z piekarnika dobre:) Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 14:24 Popatrz tu - juz robilam i jest boskie (masz juz szpinak w smietanie, wiec moze zrob mniej sosu beszmelowego): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=19885357&a=19885357 Odpowiedz Link Zgłoś
evamarija Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 16:49 A czemu nie lubi? Moze to tak jak z moim ojcem: nie lubil selera, to mu mama nie mowila ze jest w salatce i zachwalal (swoja droga meza tez tak robie - wlasnie sobie zdalam sprawe, ze taka swinia jestem!). Mozesz zawsze nie dac galki muszkatalowej - to najwiekszy problem beszamelu dla niektorych, poza tym sam sos nie jest zachwycajacy, jego urok uaktywnia sie w polaczeniu z innymi smakami (np. w lasagne). Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 17:14 haha mój ojciec nie cierpi szpinaku a ja mu zaserwowałam w pierogach to mlaskal mlaskał aż się mama dowiedziała i afera była:) męza czasem też przekręce na czymś:))))) zastanawiam się nad zalaniem ryby sosem cytrynowym... Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 15:18 Rybkę obsmaż na patelni bez panierki i wrzuć do brytfanki. Zeszklij szalotkę na maśle, dodaj szpinak, dopraw śmietaną i czosnkiem, mocno posól. Do tego ze dwa żółtka. Zalej rybę szpinakiem, posyp zółtym serem, ale tylko odrobinką. Zapiecz żeby na górze była skorupka. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda-maria Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 16:01 Robie podobnie, tylko z mala roznica. Doprawiony szpinak klade do naczynia do zapiekana, na to podsmazona rybe, posypuje serem i zapiekam. Jest to odmiana soli pe florencku. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: mam solę i szpinak 28.06.07, 16:47 mniam... tyle fajnych sposobów... na razie sola skropiona cytryną czeka... mąż pracuje do 19 mam więc czas:) Odpowiedz Link Zgłoś