Gość: cariatyda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.03, 18:57 jak zrobic ten przysmak? no i zeby byl nie bardzo twardy tylko taki ciagnacy sie Prosze o pełne przepisy jesli mozna dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajazz Re: Toffi 02.07.03, 09:36 jesli masz na mysli krowke ciagutke to wytarczy kupic mleko skondensowane w puszce slodzone!! i pogotowac je 2 godziny na malym ogniu od zagotowania- otwierac po wystudzeniu-ja lubie tez taka goraca bo wtedy ma jeszcze plynna konsystencje.Jak mi tak krowka juz wystygnie przekladam ja do 2 sloiczkow i moze sobie stac na dolnej polce lodowki az dwa tygodnie czekajac na wymieszanie z maslem np do tortu lub wylania na mazure,k , a jakie pyszne jest mleko z lyzka tego toffi, pozdr kaja Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: Toffi 02.07.03, 16:09 Qrcze; nic nie rozumiem z tego przepisu Kajazz... Mleko skond. to mleko, a toffi, to toffi... I to gotowanie: w puszce?? No nic nie qmam... Oświećcie mnie... s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RED Re: Toffi IP: 193.0.117.* 02.07.03, 16:12 Proszę bardzo. Po ugotowaniu słodzonego mleka skondensowanego w puszce według zaleceń Kajazz otrzymujesz produkt w postaci przypominającej nieco wnętrze krówki typu mordoklejka (czyli nie kruchej a lepkiej i ciągnącej się). Jeśli o takie toffi ci chodziło to OK jesli nie musisz czekać na inne sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
kajazz Re: Toffi 02.07.03, 16:33 dzięki mojemu prywatnemu adwkatowi, dobrzes to kolezance rozjasnila,mam nadziej ze i cariatyda skorzysta, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś