agaszi 25.08.07, 07:15 Kupiłam niedawno młynek przyprawowy Kotanyi-kolorowy pieprz, zastanawiam się czy jest on jednorazowy czy mogę ponownie go napełnić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: Młynki przyprawowe IP: *.pools.arcor-ip.net 25.08.07, 08:58 jest jednorazowwy. zuzywasz i wyrzucasz. nie kosztuje majatku, wiec po prostu kupujesz nastepny. jesli koniecznie chcesz napelnic pusty, spytaj o to na forum majsterkowiczow "zrob to sam". mi poza odcieciem denka diamentem do szkla i ponownym jego przyklejeniem klejem uniwersalnym nic innego nie przychodzi do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez ania Re: Młynki przyprawowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.07, 11:13 nie kosztuje majatku, ale zasmieca srodowisko, poza tym plastikowe ostrza scieraja sie do twojego posilku. zobacz jak wygladaja, gdy przyprawa skonczy sie ;) kiedys tez je kupowalam, potem zainwestowalam w porzadne mlynki wielokrotnego uzytku z ostrzami ceramicznymi i metalowymi i mam swoje wlasne mieszanki przypraw, pieprzu, ziol i soli gruboziarnistej :) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Młynki przyprawowe 26.08.07, 01:00 Po mojej babci mam kilka XIX wiecznych mlynkow do ucierania pieprzu kminku kolędry kawy orzechow i innych "twardzieli" i korzystam z nich do dzisiaj ale ziola juz np. rozdrabniam na proszek w elektrycznych szybkoobrotowych wirnikowych młynkach nożowych, takich jak do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: Młynki przyprawowe 26.08.07, 16:20 ja właśnie zastanawiam się nad młynkami do przypraw,może mogłabyś jakies dobre polecić, może na allegro? dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrAk Re: Młynki przyprawowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 20:18 Ja sobie kupiłem kilka młynków ze szklanym zbiorniczkiem w IKEI i mam do soli, pieprzów różnych, kminku itp. Po paręnaście złotych były o ile pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
ben333 Re: Młynki przyprawowe 27.08.07, 14:10 Z tego co zauważyłem to z jakieś 3-4 złote droższe są przyprawy w młynkach niż w torebkach. Nie jest to majątek faktycnie ale chyba lepiej kupić młynki i wysypywac tam przyprawy. Odpowiedz Link Zgłoś