Dodaj do ulubionych

Jak szybko zneutralizować wpływ alkoholu?

29.08.07, 16:41
Bardzo proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re:Kroplówką. 29.08.07, 16:50
      Alkochol przenika Ci do krwi - jak chcesz to zrobić? Nasuwają się dwie rady:
      1.Wytrzeźwieć i lepsza:
      2.Pomysleć przed i nie pić.
      • ba_nita Re:AlkoHol oczywiście.nt 29.08.07, 16:51

• ewa9717 Re:Kroplówką. 29.08.07, 16:54
        Ale to nie był żart. Dobra, sytuacja wygląda tak: facet wypił 1.5
        piwa i dowiedział się, ze za jaką godzinę najprawdopodobniej będzie
        musiał prowadzić samochód.
        • ba_nita Re:A ja nie żartowałem. Teraz może sobie pogwizdać 29.08.07, 17:03
          14 czerwca 2002 roku wszedł w życie ostatni przepis znowelizowanej w ubiegłym
          roku ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Od tego
          dnia zmieniła się definicja napoju alkoholowego. Obecnie, zgodnie z art. 46 ww.
          ustawy, napojem alkoholowym jest produkt przeznaczony do spożycia, zawierający
          alkohol etylowy w stężeniu przekraczającym 0,5%. Poprzednio obowiązujące
          przepisy jako napój alkoholowy definiowały napój zawierający powyżej 1,5%
          alkoholu etylowego.

Zmiana ta likwiduje nieporozumienia wokół pojęcia "piwa bezalkoholowego". Picie
          piwa bezalkoholowego, zawierającego dotychczas do 1,5% alkoholu, szczególnie
          popularne było wśród młodzieży, kierowców i kobiet w ciąży. Umiejętnie
          realizowana kampania marketingowa prowadzona przez przemysł piwowarski
          wykształciła w świadomości społecznej przeświadczenie, że piwo "bezalkoholowe"
          nie jest alkoholem. Prosty przelicznik matematyczny jest jednak nieubłagany -
          wypicie trzech piw "bezalkoholowych" zawierających do 1,5 % alkoholu oznacza to
          samo co wypicie jednego "normalnego" piwa zawierającego 4,5 % alkoholu. Należy
          także podkreślić, że alkohol etylowy zawarty w piwie "bezalkoholowym" jest tym
          samym alkoholem, co zawarty w piwie, winie czy wódce, a skutki jego spożywania
          są zawsze takie same.

Obniżenie zawartości alkoholu w napoju "bezalkoholowym" urealnia nazwę i czyni
          ten napój bezpieczniejszym dla konsumenta.
          Nawet w takiej sytuacji. Fragment ze strony:
          www.psychologia.edu.pl/index.php?dz=serwis&op=opis&id=135
        • szopen_cn Ciut spoznione chyba ale... 29.08.07, 23:31
          Sporo zalezy od wielkosci i zawartosci.

I piwa i faceta.

Tak pi razy oko to sredniej wielkosci czlowiek moze wypic dwie
          puszki piwa i potem co godzine jedna i dalej pozostac ponizej 0.5
          promila.

A ogolnie to tylko czas pozwala na usuniecie raz wypitego alkoholu z
          organizmu.
    • pietnacha40 taki test dostalam kiedys 29.08.07, 23:47
      na forum alkomaty.biz/testery/wirtualny.html
    • Gość: Marek Re: Jak szybko zneutralizować wpływ alkoholu? IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.07, 00:13
      W tak krótkim czasie raczej sie nie da.

Jest lek na kaca (do zazycia potem, jak juz sie tego kaca ma), rosyjski, nie wiem czy w Polsce dostepny, nazywa sie w Rosji "Anti-Pochmielin" a w USA jest sprzedawany pod nazwa "RU-21" (prawdopodobnie da sie zamówic przez internet, ale nie próbowałem).

Zeby sie za szyko nie upic, nalezy _przedtem_ wypic pół szklanki oleju albo zjesc pól kostki masła.

Zeby uniknac kaca na nastepny dzien, trzeba przed pójsciem spac wypic duzo wody (tyle zeby sie potem juz nie chcialo pic, ale co najmniej litr).
      • taj_pan Re:Należy jak najszybciej zmienić kretyńską ustawę 30.08.07, 01:32
        Która sprowadza ludzi do kategorii zaszczutych istot. Dlaczego w krajach Unii
        można wypić dwa piwa i siadać za fajerkę, gdy u nas nawet po jednym piwie
        zabiorą człowiekowi prawka, za to, że prowadzi rower. Wiem, że nie kulinarne,ale
        żałosne. sam jeżdżąc po europie czekałem tylko kiedy wyjadę z tych
        zakołtunionego i kretyńskiego prawodawstwa, żeby normalnie się czuć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka