Dodaj do ulubionych

kapusta kiszona

IP: 88.156.178.* 14.09.07, 23:55
jaką bardziej lubicie do rybki zasmażaną czy na "surowo" z marchwią
i cebulą lub może innymi dodatkami
Obserwuj wątek
    • malange Re: kapusta kiszona 14.09.07, 23:59
      Jeśli chodzi o kapustę to... PANSZKRAŁT tylko i wyłącznie do smażonej rybki w
      ilościach nieograniczonych (jak dla mnie).
    • jagoda85 Re: kapusta kiszona 15.09.07, 21:10
      Jadamy wyłączni w formie surówki.
      • Gość: Uklad Re: kapusta kiszona IP: *.pools.arcor-ip.net 15.09.07, 23:44
        Bardzo dobrze smakuje do rybki przyzadzona w nastepujacy sposob kapusta z
        ziemniakami.
        jednosczesnie nastawic do gotowania kapuste kiszona i obrane ziemniaczki (pol
        obietosci kapusty) w osobnych garnkach.
        Maslo roztopic na patelni czy w malym garneczku (dosc sporo), wrzucic do niego
        drobno pokrojona cebulke w kostke (dosc duzo), wmieszac z goracym tluszczem i
        tylko lekko zeszklic.
        Ugotowana kapuste odcedzic na sicie, dac ja do garnka w ktorym sie gotowala,
        dodac lekko zeszklona cebulke, pieprz (dosc duzo), wymieszac w czasie mieszynia
        dodawac przecisniete / pirre ziemniaczanne (bez zadnych dodatkow). W razie
        potrzeby doprawic sola i pieprzem. Wspanialy dodatek do smazonej czy pieczonej
        ryby.
        Smacznego.
        • ba_nita Re:I w ten oto sposób całą dobroć 15.09.07, 23:49
          kapusty kiszonej się skazuje na straty. Surówka jednak najczęściej a gotowana
          jako farsz do óżnych wytworów.
          • malange Re:I w ten oto sposób całą dobroć 15.09.07, 23:52
            Eee... tam, ale za to jak smakuje :)

Tylko kapusta musi być z tych mocno kwaśnych.
          • jagoda85 Re:I w ten oto sposób całą dobroć 16.09.07, 14:52
            Dokładnie tak, szkoda tych witamin, które są w surówce. A gotowana
            jest ciężkostrawna, i nie każdy może ją jeść, w przeciwieństwie do
            surówki.
        • malange Re: kapusta kiszona 15.09.07, 23:51
          To się nazywa panszkrałt o którym pisałam powyżej :)

A jak smakuje z żeberkami, mmmm....
          • ba_nita Re:To to ja wiem.Spróbuj jednak 15.09.07, 23:56
            do ziemniaków dodać inne warzywa (o puree mowa). Możesz także gtować je na
            niewielkim ogniu z dodatkiem mleka, cebuli i czosnku. Mozliwości jest wiele.)))
            • Gość: malange Re:To to ja wiem.Spróbuj jednak IP: *.domainunused.net 16.09.07, 00:07
              Ależ wiem, że wiesz - podałam nazwę tej pyszności użytkownikowi Układ :)

Spróbuje wymieszać inne warzywa z ziemniakami choć właściwie i tak to robie, bo
              jak sobie ugotuje np. marchewke do obiadu to i tak ją przed zjedzeniem wymieszam
              z ziemniakami :) więc na pewno będzie dobre również i innymi warzywami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka