Gość: ala IP: 88.156.178.* 14.09.07, 23:55 jaką bardziej lubicie do rybki zasmażaną czy na "surowo" z marchwią i cebulą lub może innymi dodatkami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malange Re: kapusta kiszona 14.09.07, 23:59 Jeśli chodzi o kapustę to... PANSZKRAŁT tylko i wyłącznie do smażonej rybki w ilościach nieograniczonych (jak dla mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uklad Re: kapusta kiszona IP: *.pools.arcor-ip.net 15.09.07, 23:44 Bardzo dobrze smakuje do rybki przyzadzona w nastepujacy sposob kapusta z ziemniakami. jednosczesnie nastawic do gotowania kapuste kiszona i obrane ziemniaczki (pol obietosci kapusty) w osobnych garnkach. Maslo roztopic na patelni czy w malym garneczku (dosc sporo), wrzucic do niego drobno pokrojona cebulke w kostke (dosc duzo), wmieszac z goracym tluszczem i tylko lekko zeszklic. Ugotowana kapuste odcedzic na sicie, dac ja do garnka w ktorym sie gotowala, dodac lekko zeszklona cebulke, pieprz (dosc duzo), wymieszac w czasie mieszynia dodawac przecisniete / pirre ziemniaczanne (bez zadnych dodatkow). W razie potrzeby doprawic sola i pieprzem. Wspanialy dodatek do smazonej czy pieczonej ryby. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:I w ten oto sposób całą dobroć 15.09.07, 23:49 kapusty kiszonej się skazuje na straty. Surówka jednak najczęściej a gotowana jako farsz do óżnych wytworów. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re:I w ten oto sposób całą dobroć 15.09.07, 23:52 Eee... tam, ale za to jak smakuje :) Tylko kapusta musi być z tych mocno kwaśnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re:I w ten oto sposób całą dobroć 16.09.07, 14:52 Dokładnie tak, szkoda tych witamin, które są w surówce. A gotowana jest ciężkostrawna, i nie każdy może ją jeść, w przeciwieństwie do surówki. Odpowiedz Link Zgłoś
malange Re: kapusta kiszona 15.09.07, 23:51 To się nazywa panszkrałt o którym pisałam powyżej :) A jak smakuje z żeberkami, mmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:To to ja wiem.Spróbuj jednak 15.09.07, 23:56 do ziemniaków dodać inne warzywa (o puree mowa). Możesz także gtować je na niewielkim ogniu z dodatkiem mleka, cebuli i czosnku. Mozliwości jest wiele.))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malange Re:To to ja wiem.Spróbuj jednak IP: *.domainunused.net 16.09.07, 00:07 Ależ wiem, że wiesz - podałam nazwę tej pyszności użytkownikowi Układ :) Spróbuje wymieszać inne warzywa z ziemniakami choć właściwie i tak to robie, bo jak sobie ugotuje np. marchewke do obiadu to i tak ją przed zjedzeniem wymieszam z ziemniakami :) więc na pewno będzie dobre również i innymi warzywami. Odpowiedz Link Zgłoś