Gość: Aga IP: 192.168.4.* 26.07.03, 20:48 Jak zrobić lody w maszynce do lodów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Linn Re: Lody--jak zrobić IP: *.dialup.tiscali.it 27.07.03, 09:19 Wg instrukcji. Masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Lody--jak zrobić IP: 192.168.4.* 27.07.03, 10:16 Właśnie że instrukcji niemam, a maszynka jest produkcji niemieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: Lody--jak zrobić IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 27.07.03, 11:00 jakiej firmy ta maszynka? moze cos znajde - sama mam takie urzadzenie krupsa philipsa tez znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Lody--jak zrobić IP: 192.168.4.* 27.07.03, 11:56 Napis na obudowie to Eis Meister "Angela" firmy R.Klein K Opis:Okrągły pojemnik plastikowy,wewnątrz którego znajduje się mniejszy metalowy z mieszadełkiem.Mniejszy zamykany jest od góry.Czy trzeba wypełnić przestrzeń między pojemnikami i czym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: Lody--jak zrobić IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 27.07.03, 12:26 czy ten zewnetrzny plastikowy jest "gruby" i cos w nim ewentualnie chlupocze albo jet ciezki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Lody--jak zrobić IP: 192.168.4.* 27.07.03, 12:41 Ten większy pojemnik nie jest od góry zamykany niczym, natomiast ten mniejszy tak, o czym napisałam wczesniej. Niewiem, do czego ten wiekszy miałby byc, bo nie jest on ani ruchomy, ani niema na nim żadnych miarek. Nakłada się go na podstawe z silniczkiem. Nieposiada on przykrywki ani nic podobnego. Wewnątrz tego wiekszego pojemnika znajduje sie mniejszy metalowy który wiruje po włączeniu do sieci. Wewnątrz tego mniejszego znajduje się mieszadełko. Jest też on w przeciwnienstwie do tego wiekszego przykryty wieczkiem. Rozumiem, ze do tego mniejszego metalowego wklada sie komponenty do produkcji lodów (smietana, żółtka jajek..). Ale co z tym wiekszym. Do czego miałby on służyć. Czy wlewa sie tam wode ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Lody--jak zrobić IP: 192.168.4.* 27.07.03, 12:43 Co do twojego pytania, to ma on 4 mm grubosci, wyglada jak male wiaderko w którym umieszcza sie mniejszy pojemnik. Nie jest ciezki, jest chyba wodoszczelny ale nie jest zamykany od gory. Wewnatrz ma natomiast maly wirnik do napedzania tego mniejszego pojemniczka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: Lody--jak zrobić IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 27.07.03, 12:45 najprawdopodobniej ten duzy wkalada sie do zamrazarki i powstaje z niego element chlodzacy. potem wklada sie do niego ten mniejszy i do tego mniejszego metalowego wlewa sie gotowa mase do lodow. pobowalam znalezc zarowno firme jak i nazwe na internecie ale bez sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Lody--jak zrobić IP: 192.168.4.* 27.07.03, 12:56 Dzięki za podpowiedź, spróbuję zrobić może coś mi wyjdzie.Jak zrobię to Cię poinformuję na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: Lody--jak zrobić IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 27.07.03, 13:00 powodzenia i jeszcze jedno jezeli ta dolna czesc jest duza i cale urzadzenie przypomina mikser tulko o wiekszej srednicy to najprawdopodobniejsze jest ze to ustrojstwo chlodzi samo! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: Lody--jak zrobić IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 27.07.03, 13:10 jak stare moze byc to urzadzenie? jezeli jest troche starsze to niewykluczone ze to wszystko wklada sie do zamrazarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: Lody--jak zrobić IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 27.07.03, 12:51 probowalas podlaczyc ta dolna czesc do pradu? mozliwe jest tez ze ta dolna czesc ma w cobie agregat chlodzacy a ten plastikowy zewnatrzny pojemnik to tylko dla bezpieczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Lody--jak zrobić IP: 192.168.4.* 27.07.03, 13:01 Nie jest to agregat chłodzący ,tylko podstawka z silnikiem która napędza mały pojemnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Lody--jak zrobić IP: *.dialup.tiscali.it 28.07.03, 07:05 Ja mam Ariete, ale tam jest dosc ciezki okragly wklad / z plynem, cos jak wklady do toreb termicznych /. Ten wklad trzeba dobrze zamzrozic w zamrazalniku. Na wierzchu wklada sie mieszadelko. Z Twojego opisu wyglada to troche inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Lody--jak zrobić IP: *.dialup.tiscali.it 28.07.03, 07:12 Jeszcze jedno, jesli nie ma tam wkladu do zamrazania, zimno musi byc wytwarzane w czasie pracy maszynki / to wyzszej klasy aparaty /. Sproboj zrobic mase na lody, wlac ja do maszynki i wlaczyc. Jesli podczas pracy bedzie sie mrozic i ucierac to znaczy, ze to ten drugi typ. Nie wiem ile moze trwac ucieranie, ale zorientujesz sie po konsystencji. Musi coraz bardziej przypominac lody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: Lody--jak zrobić IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 28.07.03, 07:48 wystarsczy wlac wody zeby sie przekonac. Jezeli czytalas powyzsze wypowiedzi to wedlug nich nie jest to agregat chlodzacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Lody--jak zrobić IP: *.dialup.tiscali.it 28.07.03, 11:04 Jesli napedza pojemnik, to powinien to byc agregat / musi tez byc mieszadelko, gdyz ono uciera lody /. W Arriete kreci sie tylko mieszadelko nakladane na wklad uprzednio zamrozony. Musisz po prostu sprawdzi, czy w ogole chlodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania :o) Re: Lody--jak zrobić IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 28.07.03, 12:26 Linn przeczytal watek :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Lody--jak zrobić IP: *.dialup.tiscali.it 28.07.03, 16:54 A dlaczego mialAby nie przeczytac? Mozna jeszcze inaczej: pojsc do sklepu, gdzie jest duzo maszynek do lodow i wypatrzec cos podobnego, wziac na spytki sprzedawce i ewentualnie skserowac instrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Lody--jak zrobić IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 28.07.03, 16:57 przepraszam wygladalo na to ze nie czytalas bo twoje wypowiedzi niemalze pokrywaly sie z moimi. Ale to bardzo dobrze! wyglada na to ze znamy sie na lodziarkach rownie dobrze. mam nadzieje ze cos poskutkowalo...... Odpowiedz Link Zgłoś