inika 30.07.03, 08:23 Dostałam dużo zielonych ogórków, robiłam z nich już i zupę i chłodnik i sos z kurczakiem z curry i mizerię. Pomóżcie co jeszcze pysznego z nich zrobić w formie obiadu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inika Re: Zielone ogórki - obiad? IP: 81.210.121.* 31.07.03, 09:15 Pomocy! Nie chcę ich zmarnować. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Tzatziki. IP: *.int.warszawa.sint.pl 31.07.03, 10:00 Tzatziki. Ja robie z jogurtu naturalnego (danone bez cukru), serka bielucha, kilka zabkow czosnku i ogorek starty na tarce (i odsaczony), sol, pieprz (ja daje bialy) i gdzies przeczytalam, (zeby dac tez kilka kropelek octu). Mozesz z tego zrobic dip do maczania warzyw, lub jako sos (wtedy musi byc bradziej plynny) albo w formie salatki (wtey wiecej ogorkow, a mniej jogurtu) Odpowiedz Link Zgłoś
hania_76 Re: Zielone ogórki - obiad? 31.07.03, 10:03 Może nie obiad, a przekąskę - ogórki pokrojone w słupki i maczane w rozmaitych dipach. Np. z czosnkiem, albo ze świeżą bazylią i oregano, z serem pleśniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inika Re: Zielone ogórki - obiad? IP: 81.210.121.* 31.07.03, 10:14 A na ciepło? A, już chyba wiem, może nadziewane mielonym mięsem i kus kus i zapiekane, tak jak cukinia. Jak sądzicie, moga wyjść? Nie mają w sobie za dużo wody? Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: Zielone ogórki - obiad? 01.08.03, 01:56 Jesli tzatziki to koniecznie z siekana mieta (swieza lub suszona) i oliwa! Polecam mizerie inaczej. Ogorasy ze smietana, kukurydza z puszki i szczypior! Znajoma osoba ktora nie przepada za mizeria, wciagnela moja mizerie jak odkurzacz!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Zielone ogórki - obiad? IP: *.era.pl 01.08.03, 10:43 a może jakąś sałatkę na zimę do słoików? ja nie znam przepisów niestety ale sama chętnie bym zrobiła coś w rodzaju sałatki szwedzkiej, którą normalnie kupuje w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś