asiulka1976 25.11.07, 18:26 cos wymyslnego szukam ;) wielowarzywnych zupek i gulasz mamy na codzien chcialabym zrobic cos innego od czasu do czasu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hossa76 Re: obiad dla 2 latka 25.11.07, 21:06 Dwulatki to chyba wszystko już jedzą, więc skorzystaj z naszych zasobów i już. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: obiad dla 2 latka 25.11.07, 21:51 moze rada i dobra, tylko nei chce dawac jeszcze smazonego, grzybow itp, czasem sa fajne przepisy dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: obiad dla 2 latka 26.11.07, 13:19 Mój mały w tym wieku chętnie jadał np. potrawkę z kurczaka lub pulpeciki w sosie albo koperkowym albo pomidorowym. Risotto z kurczakiem lub indykiem, spagetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym z indyka, ryby gotowane na parze albo duszone w warzywach. No i zupy, ale o zupach juz pisałaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
doominikaa Re: obiad dla 2 latka 26.11.07, 22:50 mój je wszystko to co my, ale szczególnym względami darzy np zestaw ryba+ziemniaki+szpinak, z przewagą tego ostatniego. talerzyk z ugotowanymi marchewkami, kalafiorem i brokułem gotowana dynia z kiszonym ogórkiem kurze cycki albo nogi, wrzucone do naczynia obok jabłek nafaszerowanych żurawiną, zapiekane w piekarniku o, też hicior - naleśniki z farszem z kaszy gryczanej - przepis na pudełkach kaszy gryczanej firmy kupiec placki po węgiersku - w sensie ziemniaczane z gulaszem z warzywami na razie tyle mi przychodzi do głowy. Ale myślę,że jak wrzucisz cienkiego, rozbitego kurzego cycka na 2 minuty na olej, to raczej nic się dziecku nie stanie, a będzie nowa jakość :) (takie moje zdanie tylko...) Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: obiad dla 2 latka 27.11.07, 15:47 no prawde piszac oski w marcu bedzie mial rowne 2 lata, ale staram sie dawac do jedzenia prawei wszystko, tylko z eon mieso musi miec bardzo drobno pokrojone prawie miazga :( bo inaczej pluje na odleglosc :/ najlepsze jest mielone ale w koncu ile moze jesc zup i mielonego :/ kupie jutro rybke i zrobei na parze zobaczymy czy tez bedzie pluł ;P Odpowiedz Link Zgłoś
molla7 Re: obiad dla 2 latka 27.11.07, 22:50 a czemu tak ostroznie, dziecko ma jakies obostrzenia zywieniowe??? a jesli pluje, to zapowiedziec, ze plując nic wiecej do jedzenia nie dostanie. moja Rozalka galopem sie przystosowała. Na mój gust dziecko w tym wieku nie wymaga wiekszego certolenia sie z jeedzeniem. polecam zupy: z dyni, brokułowa, barszczyki zapiekanki warzywne, na makaronie roladki na piersiach kurzychnp z ananasem albo z brzoskwinia rissotta i kluchy z wszelkimi sosami Odpowiedz Link Zgłoś