doral2 17.12.07, 09:38 kupiłam kilogram zamrożonych...czy poza usmażeniem w głębokim tłuszczu macie jakieś inne pomysły? dźwięczna będę :)) <dyg> Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lirio Re: paluszki krabowe surimi... 17.12.07, 10:51 Moja ulubiona sałatka!!! Paluszki pokroić w poprzek na plastry, skropić cytryną, polać odrobiną oleju. Ogórki świeże pokroić bardzo drobno - ścieram na szatkownicy w "zapałkę". Ogórki odsączam na sitku. Wymieszać paluszki z ogórkami, dodać sól, pieprz, sos tabasco i świeży koperek. Do tego sos majonezowy ze śmitany i majonezu i dużej ilości czosnku. Co do proporcji to ja daję tak z 200g paluszków na 2 duże ogóry - kwestia gustu. PYCHA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: paluszki krabowe surimi... 17.12.07, 11:00 surowe dajesz, czy podgotowane? Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: paluszki krabowe surimi... 17.12.07, 11:32 Doral, te paluszki to są już gotowe do spożycia, wystarczy rozmrozić. Ja je uwielbiam w sałatce z selerem naciowym albo jako nabieraki do sosów: czosnkowego i humusu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: paluszki krabowe surimi... 17.12.07, 14:44 takie prosto z paczki, bez gotowania Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: paluszki krabowe surimi... 17.12.07, 15:02 żeby one były z paczki to by było pół biedy..ale one były luzem, zamrożone... więc chyba jednak choć przez chwilkę obgotuję... :// Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 proste i pyszne 17.12.07, 12:47 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44009&w=58214525&a=58214525 Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: paluszki krabowe surimi... 17.12.07, 16:24 Nie jadłam, ale podobno są rewelacyjne w sałatce z czerwonym grapefruitem i majonezem. Podobno będę miała okazję spróbować w środę, to powiem czy dobre ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Psycho! 17.12.07, 18:20 Uprzejmie prosze wydusić z delikwenta/tki przepis i wrzucic go tu! <błaganie na kolanach> :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: Psycho! 17.12.07, 19:03 Czerwonego grejfruta obierasz na cząstki, czastki obierasz z tych białych skórek i dzielisz na kawałeczki. Do tego paluszki krabowe i sos: jogurt, majonez, czosnek, sól i pieprz. Ja sobie kiedyś dodałam pora do tego i też było OK. Albo por (biała część), jajko, jabłko i surimi + sos majonezowy z czosnkiem - ale to już całkowicie mój pomysł - mnie smakowało. Lubię to takich sałatek dodać nieco tabasco ;) Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: Psycho! 18.12.07, 17:07 No i ja już nie musze niczego z nikogo wyduszać :oDDD Jutro degustacja na pracowej Wigilii :oDD Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: Psycho! 20.12.07, 08:53 lirio napisała: > Czerwonego grejfruta obierasz na cząstki, czastki obierasz z tych białych skóre > k > i dzielisz na kawałeczki. Do tego paluszki krabowe pokrojone na kawałki, sałata logowa drobno pokrojona lub. ew. cykoria. Sos majonezowo - jogurtowy. Dla przełamania goryczki można dodać granat. Ale nie ręczny, tylko owoc ;o) Odpowiedz Link Zgłoś